Un tata are doar datorii fata de copilul lui?

Trebuie sa mearga singur pentru ca e casa ei. Nu ai de unde sti in ce conditii s-au despartit. Cata vreme copilul trebuie vazut doar la ea mi se pare aiurea sa mearga cu cealalta. El n-are decat sa isi intemeieze familia. Cand copilul va avea voie sa mearga la tata (presupun ca acum e prea mic si ca de aia are voie doar cateva ore la mama acasa), se poate integra cat vrea ea. Parere mea e ca asta poate bulversa un copil. Se poate intreba: de ce tata e cu alta femeie pe care o si saruta in fata mamei. N-am fost in situatia asta dar cred ca si pe mine m-ar deranja daca ar veni la mine la usa sa vada copilul cu cealalta de mana. Cand copilul mai creste e altceva. Asta nu inseamna ca tatal nu-si poate vedea copilul. Mi se pare ca putina diplomatie n-a omorat pe nimeni. Dar... cand primeaza mai mult sentimentele tale (frica sa nu sara fosta pe iubitul meu) in fata sentimentelor unui copil... asta e.
Doara
Postat pe 20 Noiembrie 2010 20:50
De la: daniilia, la data 2010-11-20 07:15:11 Cine are responsabilitati,are si drepturi,sunt unite una cu alta.
Mama trebuie sa respecte drepturile attalui,de a vedea si lua fetita,este si copilul lui.
daca nu respecta,trebuie ajutata sa inteleaga,cu legea.
e o crima sa impiedici fata sa cunoasca tatal,indiferent ce a fost intre parinti,fata nu are legatura.
d
Pai daca femeia a fost inselata..Cine stie ce probleme au fost intre cei doi..Avand in vedere ca romania este o tara necivilizata.....Si nu doar romania...
xenaprintesarazboinica
Postat pe 21 Noiembrie 2010 10:59
Sa fiu sincera..Nu stiu ce as face eu,,,daca m-as casatori,si as avea copiii ,as fii inselata,,sau s-ar comporta urat cum mine ceea ce sa ma determine sa ma despart de el....As vrea sa ma despart definitiv de el,,,sincer nu cred ca as vrea ca eu s-au copiii mei sa aiba vreun contact cu el..Pt ca daca un barbat tine cu adevarat la copiii,,se gandeste ca copilul are nevoie de mama si tata,,,si sa isi revizieze caracterul si sa incerce sa se comporte ca un om cu calitati normale....Daca el ma va face sa sufar,,,sincer nu vreau sa il mai vad niciodata eu si copiii mei si sa mai am vreun contract cu el,,sau sa fiu nevoita sa ii mai vad mutra,,datorita copiilor....Pai daca i-ar fii pasat de copiii,,,s-ar fii comportat normal.....Apoi ce nevoie are copiii de tata iresponsabil care sa ii influenzeze negativ....Eu as vrea ca daca divortez,,,ca barbatul daca nu se comporta ca un om,normal,,sa isi piarda drepturile asupra copiilor....Din moment ce femeia ii intretine pe copiii,,si barbatul plateste o pensie amarata,,,barbatul nu are drepturi asupra copiilor.....Pt ca copii mei sa nu aiba nici o influenta negativa...Barbatul poate sa ii vada pe copiii in fotografie si atat..Si eu cred ca asta este corect....Pt ca barbatii chiar prea intreg masura cu tampeniile lor
xenaprintesarazboinica
Postat pe 21 Noiembrie 2010 11:07
Asa barbatii fac copiii,,,lasa nevasta pt ca si-a gasit o curvulita mai buna in pat,,ii mai face copii si la aia,,cand da cu fundul de munca ,pleaca iarasi si tot asa....Pai nu poti sa faci copiii si apoi sa ii lasi in grija nevestii,,,Copilul are nevoie de sprijin material si moral ,,,nu doar de o pensie amarata.......Sincer eu asa as face.....pt ca nu este corect ca femeia sa suporte toate consturile pt cresterrea copiilor,,apoi apar barbatii cu drepturi...Barbatii pot avea drepturi doar cand isi respecta atributiile fata de copil.....Sa ii fie alaturi...Nu ca femeia se ocupa si de intretinerea copiilor si de cresterea lui..ea la nascut,,,,si apare barbatul cu drepturi....Barbatii nu au dreptul la drepturi,,,,pt ca sunt niste iresponsabili....Si femeia decide pt copil ce este bine si ce este rau,,pt ca ea se ocupa de cresterea lui,,,il intretine.Nu barbatul...Barbatul trebuie sa isi piarda dreptutile si chiar la vizita,,,eu sunt de parerea asta
xenaprintesarazboinica
Postat pe 21 Noiembrie 2010 11:14
De la: garbo006071, la data 2010-11-06 09:18:20Eu zic ca,daca il lasai sa se duca singur la usa ei era cu totul si cu totul alta treaba,nu se mai comporta asa ex. sotia. Eu cred ca,in mod normal e copilul ei si al lui nu vad prezenta ta ce rol are in toata ecuatia asta,el daca e barbat adevarat ar intelege unele orinduieli ale vietii si nu ar mai amesteca treburile intre ele.tu nu ai ce cauta la usa acelei femei never,never asta daca te respecti citusi de putin si ai demnitate,tu eventual in cel mai bun caz il poti sustine pe actualul tau sot din umbra,atunci cind vine cu fetita pe acasa sau sa va plimbati impreuna prin parc,,,etc . chestii de astea dar nicidecum sa ajungi la usa acelei femei.Ajungi acolo ca sa ce.....?sa ceri ora de vizita a copilului altei femei"?nu iti vad rolul in toata ecuatia asta si credema ca nu ti-o spun cu rautate este logica firi si sa stim fiecare care ne este rolul in societate.Daca ex ,sotul tau ar veni cu o alta la usa ta sa iti ceara sa ai dai copilul la plimbare tu cum ai proceda...cum ti-ar veni?Eu iti dau un sfat asta ptr. ca ai postat acest subiect si poate ai nevoie de el,incearca sa te ti un pic mai la distanta de tot trecutul sotului tau asta include si vizitele despre care ai amintit mai inainte,fate unica in fata luisi incearca sa iti faci un viitor sigur linga el modificind cite ceva din trecutul lui,acel copil nu trebuie sa devina o povara si un subiect tabu in casnicia voastra si incearca sa ii daruiesti tu unul in vreun fel asu altul daca il puteti face voi ar fi minunat daca nu il infiati si atunci toata atitudinea voastra se va schimba,inclusiv si a fostei sale sotii.Daca ai incredere in sotul tau lasal sa mearga singur in vizita la copil si sa il aduca acasa la voi sau sa va petreceti timpul impreuna ,asa vei evita multe din neintelegerile existente.
ana14
Postat pe 21 Noiembrie 2010 14:51
femeie prosta ce esti habar nu ai pe lume traiesti. TRIST-O
ana14
Postat pe 21 Noiembrie 2010 14:53
de la ce vine '14" ?
Laura_M
Postat pe 21 Noiembrie 2010 14:57
nu vorbeam cu tine
ana14
Postat pe 21 Noiembrie 2010 15:12
Este tare dificil sa dai sfaturi pacat ca se ajunge in asemenea cazuri iar cei care sufera sint copilasi.Daca parintii au ajuns la intelegere ca nu se mai inteleg ei ca oameni matirii copii nu trebuie sa simta .Iar la cel la care ramine mai mult mnu trebuie sa-l blameze pe celalalt indiferent ce vina are.Pentru cop[ilasi tot parintii sint si cind ajung marii sa inteleaga o sa-i judece.
minodora_50
Postat pe 21 Noiembrie 2010 15:13
am zis eu ca vorbesti cu mine?
Laura_M
Postat pe 21 Noiembrie 2010 15:16
repede si tu, Laura...
ca daca era 69 (sau 96) nu te apucai sa "faci" o intrebare...:P
:))))))
eu_geminy
Postat pe 21 Noiembrie 2010 15:19
poate faceam si intrebarea, cand a facut ultima data 69... repede si tu
Laura_M
Postat pe 21 Noiembrie 2010 15:20
no, m-ai taiat...
ca la septicul de pe marginea shantzului...

fiindca informatia la intrebarea asta, chiar nu stiu la ce ti-ar folosi, daca nu esti "protagonista".
iar daca ai fi "protagonista", ai sti raspunsul oricum, fara sa mai "faci" intrebarea...:))

PS: aaaaaa.... ce-ti ard urechile acuma, Laurici...:)))))))
eu_geminy
Postat pe 21 Noiembrie 2010 15:28
deocamdata stau bine... cu urechile
eram si eu curioasa, ce? ce e 14 sau cum este cum se face
Laura_M
Postat pe 21 Noiembrie 2010 15:30
De la: Doara, la data 2010-11-20 20:50:53Trebuie sa mearga singur pentru ca e casa ei. Nu ai de unde sti in ce conditii s-au despartit.....

Singura situatie in care persoana nou intrata in viata cuiva ar trebui sa se fereasca, sa se ascunda si sa-i fie jena sa apara vreodata in fata "fostei" sau "a fostului" este atunci cand acea persoana este cea care a distrus caminul familial !!!
marceltuky
Postat pe 22 Noiembrie 2010 18:13
caminul nu-l distruge NIMENI din afara lui, da' e greu sa gindesti un pic...
quasaria
Postat pe 22 Noiembrie 2010 18:20
Nu era vorba ca-i era rusine cu noua prietena. Era vorba de CASA ei. Ce naiba nu intelegeti? Cati ati fi cu zambetul pe buze cand la usa suna fostul sau fosta cu actuala/ul de mana veniti sa se joace cu copilul in casa la voi?
Doara
Postat pe 22 Noiembrie 2010 18:29
De la: Laura_M, la data 2010-11-21 15:30:41deocamdata stau bine... cu urechile
eram si eu curioasa, ce? ce e 14 sau cum este cum se face


Laura,
acuma imi amintii ca erai tare interesata de pozitii noi de secs...
ai si facut ochii mari...:)))))
eu_geminy
Postat pe 22 Noiembrie 2010 18:33
Doara, in momentul in care te desparti de cineva admiti faptul ca nu mai e AL TAU, nu mai ai depturi asupra lui: e liber sa fie cu cine vrea, asa cum si tu esti la fel de libera sa fii cu cine vrei.
Si, da, daca ma intrebi pe mine, n-am nimic impotriva sa il vad pe fostul cu actuala.
Noi doi am incercat, n-a mers, care ar fi asteptarile rationale: sa stea sa ma jeleasca pe mine cite zile o mai avea?!
Admitind ca as fi geloasa, in ciuda oricarei logici: asta ar fi doar problema mea. Nu problema copilului, nu problema LOR. Iar problemele mele mi le gestionez eu singura.
quasaria
Postat pe 22 Noiembrie 2010 18:39
Asta e idealul Q. Nu e toata lumea la fel. Si nu e vorba aici de vazut pe strada cu actuala ci de intrat la ea in casa cu ea. Ideal ar fi sa poata sa fie chiar prietena actula cu fosta. Multe ar trebui sa fie altfel decat sunt. Nu e vorba ca e bine asa sau ca sunt de acord cu pozitia fostei sotii. Dar, pe de o parte, in functie de cum s-au despartit si de ce sentimente mai are pentru el o inteleg ca nu-i pica bine. Fix la asta ma refer.
Doara
Postat pe 22 Noiembrie 2010 18:44
Draga Ana14 sa inteleg ca,te-a suparat raspunsul meu?REINVENTEAZATE.
garbo006071
Postat pe 22 Noiembrie 2010 18:51
ca nu ii pica bine, nu conteaza. La virsta tavalitului pe jos si crizelor de personalitate ar putea fi copilul, nu mama-sa.
quasaria
Postat pe 22 Noiembrie 2010 21:31
De la: quasaria, la data 2010-11-22 18:20:39caminul nu-l distruge NIMENI din afara lui, da' e greu sa gindesti un pic...

Ai perfecta dreptate.... dar pana la un punct, sunt si situatii cand primesti cu bratele deschise prietenele in casa ta si constati intr-un tarziu ca esti lucrata pe la spate!
Daca cineva greseste fata de tine ai posibilitatea sa-i acorzi iertarea ta.... dar pentru a se ajunge acolo trebuie ca si celalalt sa-si recunoasca faptele, sa-si inteleaga greseala si sa solicite iertarea!
Nu poti transforma "dreptul" de a acorda iertarea in "obligatia" de a acorda iertarea!
Altfel nu se mai cheama impacare ci BATJOCURA!
O familie nu implica doar o comvietuire in comun ci si existenta unei stari de armonie si fericire!
Ori atunci cand se instaureaza batjocura nu mai poate exista familia!
Binenteles ca cineva din exterior nu-ti poate distruge caminul de unul singur.... dar poate contribui la aceasta!
marceltuky
Postat pe 23 Noiembrie 2010 16:49
chiar e bine sa iti primesti prietenele. Alea mai aratoase, in special. Ai ocazia sa constati cu ce fel de om stai.... si in ce fel de relatie esti
quasaria
Postat pe 23 Noiembrie 2010 20:13
De la: quasaria, la data 2010-11-23 20:13:20chiar e bine sa iti primesti prietenele. Alea mai aratoase, in special. Ai ocazia sa constati cu ce fel de om stai.... si in ce fel de relatie esti

Eu nu am militat impotriva relatiilor sociale, (adica sa nu avem prieteni de teama ca ne vor distruge caminul) doar am dat un exemplu!
Si DA, intradevar: "Ai ocazia sa constati cu ce fel de om stai...." dar in acelasi timp ai ocazia sa-ti dai seama ce prieteni ai!!!!!
Si ca sa ma intelegi mai bine am sa-ti povestesc o scurta discutie:
Un prieten din copilarue ma intreba la un moment dat cu o oarecare ingrijorare
- hai spune-mi, i-ai pus-o lui Zzzzz (prietena lui - nu vreau sa folosesc numele real)
raspunsul meu:
- fii linistit, daca se va intampla vreodata iti voi spune negresit! Fii sigur ca daca se va ivi ocazia nu o voi refuza, dar nu voi transforma asta intr-o bataie de joc la adresa ta!
Daca ai in jurul tau macar 1 persoana de incredere vei putea sa-i cunosti pe toti cei care te inconjoara!
Daca toti te vor minti vei fi doar o frunza in bataia vantului.... purtata de colo-colo (a se citi "mintita") in functie de interesele fiecaruia!
marceltuky
Postat pe 24 Noiembrie 2010 09:10
Un prieten adevarat (ideal ar fi sa fie sotul sau respectiv sotia) este suficient pentru a te simti protejat, pentru a te simti in siguranta!
marceltuky
Postat pe 24 Noiembrie 2010 09:13
uite care e problema.... eu asteptari am de la omul cu care impart perna, nu de la restul lumii.
Si asta mi-a fost foarte clar si cind am fost tradata eu, si cind am fost "a doua ea".
In prima situatie mi s-a parut ca LUI am ce sa ii reprosez, nu uneia care, in fond, era o fiinta libera si putea sa se indragosteasca de cine vrea ea. Ea nu mintea pe nimeni. Nu ea avea o relatie cu mine, care presupunea fidelitate..

quasaria
Postat pe 24 Noiembrie 2010 20:09
eu zic ca doara .
in plus , mi se pare gresit c-a mers cu tine sa ia fetita ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat ,dupa ce, in prealabil ,a primit semnale ca situatia degenereaza . nu zic ca mama a procedat bine , dar fetita e in ingrijirea ei si ea dupa cum spui tu, dintr-o data si-a schimbat atit. fata de tata.
in aceste conditii ,mi se pare ca insistand sa vezi copilul fara ca mai intai sa lamuresti situatia e mai mult o demonstratie de putere nu dorinta de a fi cu el.
bluelight
Postat pe 24 Noiembrie 2010 20:51
Bre guazaria, azguldam zvad la muzlim gare aveam harem: vage-ti bre o berina mai larga, ga za ingaba doada lumea. Uidam, luam exemblu de la Achmed, aveam berna aja de mare, ingad ingabeam doade gele 72 de birgine deodada la bad.
achmed
Postat pe 24 Noiembrie 2010 21:11


Un Achmed scutura covorul pe geam... alt Achmed intreaba din strada: Ce are bre? Nu porneste?

Asa ca bre Achmed, eu n-am nici o problema cu o perna mai mare, da' daca ingab doade si vage bana batu... atunci am o problema.
quasaria
Postat pe 24 Noiembrie 2010 21:33

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
test psihologic simplu dar serios! 129 De la: gianiblue 15 Ianuarie 2016 21:51
curs de echitatie 1 De la: garbo_1502 3 Mai 2012 18:22
Nunta ... superstitiile 13 De la: garbo065539 20 Iulie 2011 23:30
ce sa fac ca sa fim din nou impreuna? 42 De la: anna5 22 Ianuarie 2013 19:16
afla 5 De la: dancris 23 August 2010 10:29
Setari Cookie-uri