de ce este necesar compromisul?

am oferit mult la viata mea si de aceea cred ca viata a fost asa de zgarcita cu mine, ce sa-i faci daca pe lumea aceasta totul este o compensatie, pe de o parte am oferit si pe de alta mi s-a luat.
caleidoscop
Postat pe 9 Septembrie 2010 10:59
A fi maritata cu un preot nu-ti garanteaza linistea si iubirea ( caci si astia, multi sunt chemati dar putini sunt alesi) insa cu siguranta te-ai imbuiba cu coliva...


Tylly
Postat pe 9 Septembrie 2010 11:00
De la: jeanette40, la data 2010-09-09 10:57:36 ai nimerit-o cu preoteasa.......
mai cauta , poate gasesti un preot
a fost o gluma, insa , daca citesti mai cu atentie, sa stii ca si linistea interioara mi-a fost zdruncinata, c'est la vie ! o sa pun punct si promit ca nu o sa mai dezvolt alte aspecte personale.
caleidoscop
Postat pe 9 Septembrie 2010 11:05
De la: Celleste_, la data 2010-09-09 11:00:50A fi maritata cu un preot nu-ti garanteaza linistea si iubirea ( caci si astia, multi sunt chemati dar putini sunt alesi) insa cu siguranta te-ai imbuiba cu coliva...


ai ma ! unul cu har. Coliva o fac si singura!...niciodata nu astept sa pice din cer, pomeni. Sunt o luptatoare inversunata.
caleidoscop
Postat pe 9 Septembrie 2010 11:08
stim......
jeanette40
Postat pe 9 Septembrie 2010 11:12
De la: sageataalbastra, la data 2010-08-30 13:03:43recent mi s-a reprosat ca nu stiu sa fac compromisuri, la ce-mi sunt ele de folos?
caleidoscop
Postat pe 9 Septembrie 2010 11:13
De la: sageataalbastra, la data 2010-09-09 11:13:21
De la: sageataalbastra, la data 2010-08-30 13:03:43recent mi s-a reprosat ca nu stiu sa fac compromisuri, la ce-mi sunt ele de folos?
astept si alte postari la fel de interesante si cu un continut demn de intrat in cartea recordurilor, de ce nu?
caleidoscop
Postat pe 9 Septembrie 2010 11:15
sigur, ca vor fi si carcotasi care vor spune: mult si prost...dar faceti exceptie de la zicala.
caleidoscop
Postat pe 9 Septembrie 2010 11:17
De la: sageataalbastra, la data 2010-09-09 11:13:21
De la: sageataalbastra, la data 2010-08-30 13:03:43recent mi s-a reprosat ca nu stiu sa fac compromisuri, la ce-mi sunt ele de folos?
in orasul meu este urat afara, dar nu si in sufletul meu ! avem cumva printre noi si meteodependenti???
caleidoscop
Postat pe 9 Septembrie 2010 11:21
compromisul: acceptare sau esec?arta sau lasitate?intelepciune sau greseala?o nobila conceptie sau abatere de la niste principii?o constrangere sau negociere salvatoare?

compromisul are un sens pozitiv cand reprezinta o intelegere de pe urma careia ambele parti beneficiaza-sunt pregatiti sa daruiasca, sa (se)schimbe, sa renunte, sa aleaga, sa nu afecteaza respectul de sine a lui sau a celuilalt. , etc

daca e unilateral, atunci e de jale . a face compromis dupa compromis, ajungi ca aceasta atitudine sa te compromita, sa te anuleze total ca persoana.e ceea ce se cheama ca, te multumesti cu putin .

spunea cineva ca "sunt campionii compromisului oamenii care uita ce au visat.vis , ce s-a transformat intr-un ciot de la atata remodelat, ajustat, adaptat. un ciot este cam putin pentru a se putea transforma in punct de sprijin, un ciot este cam putin pentru a putea deveni vreodata un liant solid, durabil, care sa te retina intr-o anumita pozitie."
si_totusi
Postat pe 9 Septembrie 2010 11:36
De la: sageataalbastra, la data 2010-09-09 10:45:18
De la: xenaluptatoareainimoasa, la data 2010-09-09 10:29:35
De la: sageataalbastra, la data 2010-09-09 09:36:05doamne ajuta !!! gura pacatosului adevar graieste !...si in legatura cu subiectul ce ai de spus?...am observat ca parantezele iti displac.
Da pai cam asa este...Sufletul omului este nelinistit pt ca nu intelege rostul lui....Pt ca practic atunci cand un om il accepta pe Dumnezeu in viata lui...Renunta la dorintele lui...Si il lasa pe Dumnezeu sa ii arate Drumul drept....Pt ca cum Dumnezeu le stie pe toate si noi nimic...Omul este nelinistit,,,,pt ca nu poate mereu intelege ce vrea Dumnezeu cu el..De asta trebuie rabdare....Sa ne documentam..Dar stai linistita ca nici la alte femei nu le merge mai bine...Chiar le merge mai rau,,,,si au tot felul de probleme care nu stiu sa iasa din ele....Toti oamenii aproape sunt nefericiti pt ca nu au incredere unii in altiii...Nu au respect unii fata de altii...si nu se simt multumiti sufleteste de ei si de ceea ce ii inconjoara....Pt ca aproape toti pretind dar putini sunt ceea ce ofera..oamenii sunt intunecati la minte
sa inteleg ca nu am avut incredere in mine si in actiunile mele?....DAR, poate nu am fost lasata sa arat ce pot, cat si cum pot. Am intalnit tirani, oameni reci la minte si suflet. Mediul conteaza pt. mine, acum realizez. Eu nu traiesc in jungla, deci sunt pamanteana si deci am de a face cu oamenii, interrelationam , intr-un cuvant. Nu sunt perfecta, de aceea poate si mintea mea a fost intunecata candva, si acum regret. Ce pot face ? sa nu mai repet aceleasi greseli?
Pai da asta a fost si reactia mea la inceput..Cand miam dat seama cat de proasta am fost si cant am pierdut datorita greselilor mele...Incepi sa intelegi prostia,ipocrizia,,cat de mult ai gresit tu,,cat de mult gresesc oamenii...Vrei sa faci multe,,,dar trebuie rabdare...Si apoi timpul nu il mai poti da inapoi...Ci trebuie sa te asiguri ca viata ta cat a mai ramas sa nu mai repeti greselile si sa inveti ceva din greselile tale si sa ii ajuti si pe copiii tai sa invete din greselile tale si pe ceilalti oameni..O sa iti trebuiasca timp sa incepi sa te obisnuiesti cu gandirea ta inteligenta....Dar trebuie sa ai grija sa nmu iti deschizi inima orocui si sa te atace le punctele vulnerabile ....Este un pic greu la inceput,,,,dar daca citesti te rogi,,,mintea ta ti se va deschide treptat putin cate putin,,chiar daca altii te vor considera nebuna,pt ca gandesti mai diferit ca ei..Dar mai bine sa te creada nebuna decat proasta si toata lumea sa se foloseasca de pe urma prostiei tale
xenaprintesarazboinica
Postat pe 9 Septembrie 2010 11:44
De la: sageataalbastra, la data 2010-09-09 10:59:06am oferit mult la viata mea si de aceea cred ca viata a fost asa de zgarcita cu mine, ce sa-i faci daca pe lumea aceasta totul este o compensatie, pe de o parte am oferit si pe de alta mi s-a luat.
Draga nu doar tu ai pierdut...Majoritatea oamenilor au suferit de pe urma altor oameni care si ei au suferit tot de pe urma altor oameni,,si care apoi au imprastiat rautatea ce au primit practic si ei de la alti oameni..Pt ca oamenii acre sunt intunecati la minte,,ei au doar ura in suflet si practis trasmit aceasta ura la alti oameni si ii fac sa sufere pt ca si eu suferit,,,pt ca ei traiesc in intuneric si sunt inconstienti...Si mama mea a suferit de pe urma altor oameni,,apoi a trasmis rautatea la alti oameni..Toti oamenii au suferit din cauza tot la oameni..Pt ca asa lucreaza sarasaila el vrea ca omul sa trasmita unul la altul rautate si toti oamenii sa devina la fel
xenaprintesarazboinica
Postat pe 9 Septembrie 2010 11:49
De la: sageataalbastra, la data 2010-09-09 10:59:06am oferit mult la viata mea si de aceea cred ca viata a fost asa de zgarcita cu mine, ce sa-i faci daca pe lumea aceasta totul este o compensatie, pe de o parte am oferit si pe de alta mi s-a luat.
tu si altii au fost nefericiti pt ca nu au stiut sa daruiasca sa se fereasca de rautati...Dar nu poti da timpul inapoi..Da si mie mia parut rau,,ca am pierdut atata timp degeaba in prostie... si ii multumesc la Dumnezeu ca mia luminat mintea si ca imi da putere sa ma opun sa nu mai repet acelasi greseli care ma fac doar sa sufar si sa fac si pe altii sa sufere,,,pt ca eu daca fac pe altul sa sufere,,el o sa faca alti oamenii sa sufere..Si uite asa se imprastie rautatea si proastia ntre oameni..Si oamenii ajung sa se urasca si sa manance..Toti oamenii au avut de suferit de pe urma altor oameni plini de ura care si ei au avut de suferit tot de pe urma altor oameni...pt ca uite asa se trasmite rautatea de la om la om..Dar noi nu ne dam seama de asta,,pt ca suntem instinctivi si ca traim in intuneric si ura si mintea noastra nu poate vedea decat ceea ce ne inconjoara,,,,nu poti intelege daca nu te rogi,,.daca nu ai credinta si uite de asta suferim si ne chinuim unii pe altii
xenaprintesarazboinica
Postat pe 9 Septembrie 2010 11:54
cand eram mica dorinta mea era sa devin avocat. De mica am fost inzestrata cu diferite calitati necesare practicarii acestei meserii, nobile spun eu. Visul mi s-a implinit !....sau cauza este una nobila....nu vreau sa intru in detaliu. Insa, mi-am dat seama ca exista si multa mizerie, si nici nu pot pleca din tara deocamdata, datorita diplomelor pe care le am. Nu ma ajuta cu nimic peste hotare aceasta meserie.
caleidoscop
Postat pe 9 Septembrie 2010 12:09
Cu totii facem compromisuri...mai mici sau mai mari. Sincer, nu cred ca exista vreo persoana care sa nu fi facut.
Chiar si tu Blondy ai facut, probabil fara sa-ti dai seama, fara sa-i dai prea mare importanta.
Rha
Postat pe 9 Septembrie 2010 12:12
purtam o discutie nu demult cu cineva, in care eu afirmam ca, o relatie ca sa mearga trebuie sa existe comunicare si compromisuri de ambele parti. De aici a luat nastere si titlul acestui topic pe care eu l-am deschis. Astept mesajele voastre cu deosebit interes...
caleidoscop
Postat pe 9 Septembrie 2010 12:31
tusica,

normal ca este o arta...si iti ia destul ca s-o inveti ca pe apa,sa devii specialist...

pe cine ai citat fetitza cu ciotu' ala ?
si io stiu cu ciotu'...cum era aia?
"ca intreg aliotmanul sa se impiedice de-un ciot?"
iasomia
Postat pe 9 Septembrie 2010 16:12
de un ciot, da!
imparate, caci pe ciotul ce-l privesti...

fleurdelis
Postat pe 9 Septembrie 2010 16:15
dintr-o carte de pisologie, ioasomico, da, nu de turci ere vorba si nici de mircea cel batran
si_totusi
Postat pe 10 Septembrie 2010 21:30

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Un sfat de la experti.......pentru o problema legata de iubire...... 59 De la: Mihrimah 6 August 2014 20:32
despartire 46 De la: garbo_9458 28 Februarie 2013 11:58
confuzie sau "dezinformare":domnisoara...domnisoara..... 11 De la: tutankhamon 18 Iulie 2009 21:46
BUNA ZIUA TUTUROR 6 De la: pik_nik 28 Septembrie 2009 23:17
menstruatie 5 De la: garbo172616 14 Martie 2011 02:34
Setari Cookie-uri