col scurt-ajutor!

hello fetelor!
poate ca unele dintre voi ati trecut prin asta si poate ca unele dintre voi veti fi dispuse sa-mi dati niste sfaturi.
"povestea" e cam asa. sunt insarcinata in 20 de saptamani si 2 zile.este primul bebe pe care il avem, eu am 25 de ani.
la 5 saptamani si un pic, cand mi-a iesit testul de sarcina pozitiv m-am dus la medic.atunci mi s-a spus din prima clipa ca am colul uterin foarte scurt (1.8 cm in loc de 3.5-cam cat este normal)....pe scurt, asa sunt eu de la mama natura..cu un cu col foarte scurt.
nu mi s-a prescris atunci nici un fel de tratament, doar clasicul acid folic (pe care l-am luat pana la 3 luni)....de atunci am mai fost la vreo 4 controale.doctorita a spus ca urmarim colul sa nu se scurteze.
astazi, la 20 de saptamani si 2 zile am fost iar la eco. surpriza! colul s-a scurtat! are 1.6 cm....iar doctorita nu a fost foarte "incantata".cu toate astea, mi-a spus ca momentan nu facem nimic-vedem peste 3 saptamani la morfofetala(o voi face la alt medic) si apoi controlam si colul din nou.nu mi-a dat tratament pentru chestia asta(eu iau deja 1/2 pastiluta de dopegyt/zi pentru ca aveam tensiunea mare si magne b6+centrum materna...cu tensiunea s-a rezolvat...adica e in limitele normale acum).
tot ce mi-a spus doctorita a fost ca trebuie sa stau mai mult timp intinsa in pat.eu lucrez 8 ore pe zi minim, in tot acest timp stau pe scaun.
voi incerca sa stau mai mult timp intinsa cand sunt acasa...dar parca azi mi-a intrat frica in suflet.tot ce-mi doresc e ca bebelusul nostru(un baietel de 420 de grame la 20 de saptamani ) sa fie sanatos si sa se nasca la termen,
la controlul de la 8 saptamani mi s-a spus ca poate se va pune problema unui cerclaj-apoi nu a mai pomenit nimic ...a spus de fiecare data ca este colul scurt, dar inchis...eu as face si cerclajul si as lua si pastile..orice numa sa stiu ca bebe e sanatos si se face mare si se naste la termen.
numai ca problema e ca din cate stiu...dupa 20 de saptamani nu se prea mai fac cerclaje.
as vrea un sfat...ce sa fac?sa merg si la alt doctor ? sa astept pana la morfofetala-care este peste 2 saptamani la alt doctor si sa-i cer si lui parerea?sa cer o alta parere?doctorita mea a spus ca in cazul in care se mai modifica iar colul imi va da pastile(ceea ce nu prea vrea, avand in vedere ca deja iau centrum, magne b6 si dopegyt).ati trecut prin asa ceva?va rog sa-mi dati un sfat.
va multumesc din suflet si va rog sa ma scuzati pentru faptul ca am scris atat de mult.
Ihi
Postat pe 31 Martie 2010 17:14
teea eu daca as fii in locul tau as cere si a doua parere,nu strica niciodata sa vezi ce zice si alt medic
ionela_miruna
Postat pe 31 Martie 2010 17:25
teea am trecut si eu printr-o problema asemanatoare.Numai ca la mine de la 12 saptamani s-a descoprit ca am colul intredeschis,s-a asteptat inca o luna sa vada daca se inchide si nu mi s-o inchis. La 21 de saptamani am facut cerclaj.
Eu zic sa mergi sa te mai vada si un alt doctor. Eu am fost la 4 doctori pana sa ma hotarasc ce e mai bine pt mine.
Am luat pastile no-spa de la 8 saptamani toata sarcina.
Iar in legatura cu lucrul aveai dreptul sa-ti scurtezi programul la 6 ore cu acelasi salariul.Este una dintre legile gravidelor. Iar acum ar fi bine sa-ti concediul de risc maternal si sa stai cat mai mult in pat.
Te mai asteptam cu vesti.
Sarcina usoara in continuare si la termen.
bau
Postat pe 31 Martie 2010 19:30
buna teea si sfatul meu este sa mai ceri inca o parere si de ce nu mai multe sfaturi de la doctori,nu iti strica si este spre binele tau si al bebelului.
sarcina si nastere cat mai usoara sa ai.
anaROBERT
Postat pe 1 Aprilie 2010 01:31
si eu am avut cam aceiasi problema, col scurt de la mama natura, dar era si deschis, era dilatat 2 in saptamana 12 si fisurat asa ca mi-au facut cerclaj la 14 saptamani. Din cate stiu eu, pastile este inutil sa iei daca nu ai contractii, si nici nu ai avut. Eu nu am luat nimic.
Si eu ca si celelalte fete iti recomand sa mai ceri o parere sau chiar mai multe. Pe mine m-a trimis chiar doctorita mea la un specialist in patologii, iar acolo m-au vazut 2 doctorii.
corina_dragoi
Postat pe 1 Aprilie 2010 14:12
Buna, am avut aceeasi problema in sarcina si am luat gynypral in luna 3. In luna 7, am facut 2 injectii in spital (nush nici acum ce)... Ideea e ca era sa pierd sarcina de 2 ori din cauza asta. Cel mai in masura sa recomande ceva pt mentinerea sarcinii in situatia data e medicul ginecolog... pt ca depinde de fiecare organism... Poate sunt alergii la componentii unor medicamente, sau poate unele mamici sunt imune la tratamente... Depinde de fiecare in parte. MARE ATNETIE...
hamham
Postat pe 3 Aprilie 2010 01:52
si la mine s-a descoperit col scurtat in sapatamana 26 de sarcina, 2 cm, la fel ca la tine inchis. deci nu iti fa griji, daca e inchis e ok. dar intr-adevar vezi cum faci cu programul de lucru, stai mai mult intinsa in pat, plimbari usoare si nu ridica nimic mai greu de 3 kg. atat doar si ai grija sa nu te stresezi. in rest totul va fi ok, nu e cazul de cerclaj pentru ca ai colul inchis, numai daca se va deschide exista risc, acum doar nu te forta cu nimic ca sa nu sa se deschida. pup
irene13
Postat pe 8 Aprilie 2010 07:39
Buna ziua ,

Aceeasi problema am avut si eu, mie mi-a recomandat doctorul sa comand un Pesar Cerclaj si am scapat de problema.
Am dus sarcina la bun sfarsit si acum totul este in regula. Doctorul m-a indrumat catre www.pesare.ro , de asemenea mi-a recomandat marimea potrivita... asa ca nu mai stati pe ganduri cand e vorba de sanatatea dvs/copilului dvs!!!
Puteti gasii de asemenea la o cautare pe google Pesare Cerclaj sau Medical Solutions Store - Pesare

O zii frumoasa
garbo_491707
Postat pe 11 Iulie 2018 15:50

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
NERVII LA COPII 32 De la: iasomia 20 Ianuarie 2011 17:48
vreu un bebe 31 De la: ameno 9 Martie 2011 22:55
retete delicioase pentru bebei si sfaturi utile 12 De la: ionela_miruna 18 Aprilie 2010 18:18
scoica de masina pentru bebe 1 De la: stancorina 19 Aprilie 2010 09:48
Cand trebuie sa dam patutzul mai in jos? 4 De la: alinakatt 27 Octombrie 2009 10:46
Setari Cookie-uri