Medicul homeopat Dragoș Peteu ne vorbește despre obezitate din punctul de vedere al homeopatiei.

Obezitatea este o boală a vremurilor moderne care apare la orice vârstă și denotă un dezechilibru metabolic în sensul acumularii de grăsime în exces, după cum spune OMS. Despre această boala s-a scris enorm. Toată lumea știe ce este, cum apare și totuși numărul persoanelor obeze este în continuă creștere.

Riscul de a deveni suprapoderal depinde în primul rând de alimentație. Este dovedit faptul că o mâncare de slabă calitate sau cea de tip fast-food poate genera așa ceva. Făinoasele, pâinea, prăjiturile, gemurile și dulcețurile, băuturile acidulate dulci, vin cu mare aport de carbohidrați care se transformă cu ușurință în grăsime. Obiceiul de a mânca mult și/sau nesănătos ține de familie, venituri, anturaj.

Pe lângă acești factori alimentari, există și afecțiuni endocrine care duc la obezitate (hipotiroidie, tulburări în funcționarea suprarenalelor, a pancreasului) sau există predispoziție genetică (s-au descoperit gene responsabile de obezitate). La femei, sarcina poate fi un factor important în creșterea ponderală.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Terapia Bowen – tehnica neuromusculară care stimulează organismul să se vindece

“ Tratamentele sunt variate în funcție de vârstă, sex sau gradul de obezitate” spune Dragoș Peteu – medic homeopat, membru al Societății Române de Homeopatie.” Sunt indicate exerciții fizice combinate cu diete, diverse tratamente cu medicamente (hormoni, remedii homeopate), acupunctura, putându-se ajunge până la intervenții chirurgicale” adaugă specialistul.

“Deși e cunoscut din Antichitate, aș vrea să subliniez câte ceva despre cum e bine să mâncăm. În primul rând, e recomandat să începem cu un mic dejun consistent care să ne asigure necesarul caloric și energetic la început de zi. Prânzul ar trebui să-l împărțim cu un prieten, iar seara, la cină să mâncăm puțin sau aproape deloc. Fructele și legumele crude sunt importante într-o alimentație sănătoasă. Hidratarea și mișcarea zilnică, mai ales mersul pe jos, sunt importante în menținerea unui tonus muscular bun, dar și a unei greutăți corpoarale în limite normale. Dieta trebuie să fie adecvată fiecăruia. Regimul alimentar nu trebuie să fie un factor de stres pentru că altfel, după terminarea lui, pacientul se va îngrășa la loc punând și câteva kilograme în plus. De asemenea, acest stres alimentar poate genera la femei amenoree secundară. Tulburări de fertilitate sau de ciclu menstrual, am văzut la femei care au consumat mult un îndulcitor numit ștevia” spune dr. Dragoș Peteu.

Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică? Roșu în gât: Ce afecțiuni poate indica?

Tratamentul cu remedii homeopate este, și în cazul obezității, unul strict individualizat. „Se urmarește scăderea în greutate prin îmbunătațirea digestiei, a activității metabolice și reglarea funcționării glandelor enodocrine. Este bine să cerem ajutor chiar de la primele kilograme în plus. Cu cât acumularea de grăsime este mai mare, cu atât efortul de scadere ân greutate va fi mai anevoios”, inceie specialistul homeopat.

Iată care sunt cele mai frecvent folosite remedii și o parte din indicațiile lor clinice:

Calcarea carbonica este remediul pentru persoane obeze cu depuneri peste tot, dar mai accentuate în zona mediană. Sunt pacienți grași cu țesuturi moi, mușchi putin dezvoltați, care doresc căldura și care sunt în permanență transpirați. Unii pot prezenta multe frici și, de regulă, sunt constipați. Aceste persoane sunt multumițe de ele și muncesc mult pentru că nu sunt prea eficiente. Mănâncă mult și fac puțină mișcare. De asemenea, Calcarea carbonică utilă la copii supraponderali care transpiră mai ales noaptea, sunt constipați, dar nu îi deranjează acest aspect, mai degrabă cuminți și care evită efortul fizic.

Lycopodium este indicat la unele persoane supraponderale care suferă de hipotiroidie sau cei care suferă de constipație și balonare ca urmare a unor disfuncții gastrice sau hepatice. Este indicat la persoanele care au depozite mai ales pe fese și coapse, indivizi care tânjesc dupa măsline, dulciuri și băuturi calde, la cei care se trezesc și mănâncă noaptea. Alte simptome însotițoare: șefi autoritari, interiorizați și care plâng când primesc mulțumiri, călcâie cu piele crapată. Pot fi friguroși, constipați, mai ales când sunt plecați de acasă.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri