Medicul homeopat Dragoș Peteu ne vorbește despre obezitate din punctul de vedere al homeopatiei.

Ammonium Muriaticum se poate prescrie la cei cu depuneri de grăsime pe corp și fese, dar cu picioare subțiri. Sunt persoane temperamentale care se înfurie repede, nu pot plânge, deși simt durerea sufletească și au frecvent dureri intense de călcâie.

Ammonium carbonicum este util la cei cu probleme cardiace și personalitate nevrotică. Sunt genul de persoane depresive și nemultumiți de viață. Aceștia suferă frecvent de congestie nazală.

Natrium Muriaticum este indicat la supraponderalii care sunt extrem de nemultumiți de înfățișarea lor și care evită contactele sociale din aceasta cauză. Acumularea de grăsime este descendentă, cu gât subțire și depozite în zona abdomenului, a feselor și a coapselor, inclusiv a gambelor. De obicei, sunt persoane calduroase, dar anemice, care consumă multe lichide și sunt mari amatoare de sare/produse sărate. Obezitatea s-a instalat ca urmare a depresiei sau a stresului, dar, deși sunt necăjiți nu vor plânge de față cu alții.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos

Antimonium Crudum este prescris la cei care au fost răniți în dragoste, persoane sensibile și/sau vădit iritabile. Este indicat la copiii sau tinerii cu obezitate, mai ales la cei cu diaree sau constipație ca urmare a unor tulburări gastrice. Limba lor este, de obicei, acoperită, albă. Au unghiile cu pete de culoare, adoră alimentele sarate. Util la femei obeze cu amenoree.

Phytolacca poate fi administrat la pacienții cu depozite adipoase însoțite de uscăciunea gâtului și dificultăți la înghițire, durere de tip sciatică, cu prurit generalizat, limba cu iritații sub forma de vezicule, paloare facială.

Graphites este administrat la melancolici, cei cu slăbiciune musculară și mâncărimi, balonare excesivă. De obicei, obezitatea se însoțește de dureri de stomac și zona genitală tumefiată sau de fisuri în spatele urechilor, piele cu aspect murdar. Femeile au ciclu menstrual neregulat.

6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Sulphur este indicat persoanelor care “strălucesc” la capitolul dezordine, care nu se prea spală și care sunt mândre de ele. Transpirația este abundentă și urât mirositoare, consumă bere, dulciuri, mănâncă aproape orice, dar refuză ouăle.

Nux-vomica se adresează celor care au dobândit kilograme în plus datorită sedentarismului și unui stil de viață nesănătos, agitat și stresant. La toate acestea, se adaugă o alimentație dezechilibrată, mănâncă de stres, consumă multe condimente și mâncare prăjită. Sunt friguroși, nervoși, grăbiți, ordonați, care caută să-și mențină atenția activă cu cafea; consuma frecvent alcool.

Fucus ajută la scăderea în greutate prin îmbunătățirea digestiei și combaterea constipației.

Nu uitați:

In lupta cu obezitatea, este util ca, pe lângă tratamentul cu remedii să ne schimbăm și modul de viață; mișcarea, mai ales în aer liber, este tonică. Tot ea consumă caloriile și înlătură starea ușoară de depresie. De multe ori, persoanele obeze mănâncă în loc să se hidrateze, iată de ce uneori e mai bun un pahar de apă în loc să “gustăm” niște “sărățele apetisante”. Mâncatul cu moderație ajută la scăderea aportului de calorii, iar mestecatul atent și mai prelungit va face digestia mai ușoara și va permite instalarea mai rapidă a senzației de sațietate.

Foto fr si main: By Chamille White /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri