Uleiul de jojoba este o ceară care se extrage din nuca unui arbust denumit științific Simmondsia chinensis. Această plantă crește sălbatică pe teritoriul Statelor Unite, mai ales în statele din sud-vest. De altfel, uleiul de jojoba este cunoscut din vechi timpuri pentru proprietățile sale, în cultură populațiilor indigene amer-indiene. Descoperă beneficiile uleiului de jojoba pentru frumusețe și sănătate.

Ulei de jojoba - BENEFICII UIMITOARE

6. Uleiul de jojoba este bun pentru călcâiele și mâinile uscate

Călcâiele și mâinile sunt cele mai folosite părți ale corpului, de aceea se usucă și se crapă atât de repede. Și în acest caz, uleiul de jojoba face adevărate minuni.

Să beneficiezi de efectul maxim de hidratare, înmoaie picioarele și mâinile în apă caldă pentru 5-10 minute, șterge-te cu un prosop și apoi masează tălpile și mâinile cu ulei. Vei rămâne cu un strat plăcut de ceară uleioasă care îți va hidrata și ți va proteja aceste părți. De asemenea, aplicarea regulată previne infecția cu bacterii și dezvoltarea crăpăturilor.

7. Uleiul de jojoba este bun pentru eczeme și psoriazis

Eczemele sunt o reacție alergică a pielii la diverși factori iritanți, cum ar fi vopseluri comune sau chimivale care se găsesc în săpunuri. Psoriazisul este o condiție autoimună care cauzează aglomerarea pe anumite porțiuni a celulelor moarte și mai apoi inflamarea acelei porțiuni. Ambele condiții sunt caracterizate de uscarea excesivă a pielii și mâncărimi. Uleiul de jojoba ajută la ușurarea acestor senzații neplăcute.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Citește mai departe despre beneficiile uleiului de jojoba pentru piele și par>>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri