Principiul Placebo. Cum ne vindeca asteptarile pozitive

12:11, 24 Noiembrie 2016 publicat în Tratamente naturiste4 share-uri

Jurnalista Antje Maly-Samiralow prezinta o serie de legaturi surprinzatoare intre efectul placebo, psihic si forta de autovindecare a organismului.

Cartea "Principiul Placebo. Cum ne vindeca asteptarile pozitive" este disponibila pe site-ul Elefant.ro

„Placebo“ ne inspira de obicei imaginea unor pilule fara efect si a unor bolnavi creduli cu sperante desarte. Plecand de la cercetari medicale de ultima ora, jurnalista Antje Maly-Samiralow prezinta o serie de legaturi surprinzatoare intre efectul placebo, psihic si forta de autovindecare a organismului.

Citeste si:
Cu numai câteva pulverizări aerul din casa ta va fi curat cum nu ai...
Cu numai câteva pulverizări...

Cazurile clinice relatate in carte arata ca asteptarile pozitive si buna relatie medic–pacient pot contribui in mod decisiv la eficienta tereapeutica. Volumul evidentiaza si reversul medaliei – efectul „nocebo“, care vine din starea de nesiguranta, putand zadarnici vindecarea.

Cititorul e invitat nu doar sa afle recentele dovezi stiintifice pentru eficacitatea terapeutica a placeboului, ci si modalitatile concrete prin care asteptarile pozitive ajuta la ameliorarea tensiunii arteriale, ajuta in tratamentul colonului iritabil, alergiilor, migrenelor, insomniilor si a altor afectiuni strans legate de stresul psihic.

Citeste si:
Masajul cervical, terapia care șterge efectele negative ale...
Masajul cervical, terapia...

Autor: Antje Maly - Samiralow

Cartea a aparut la editura Trei


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri