Uleiul de jojoba este o ceara care se extrage din nuca unui arbust denumit stiintific Simmondsia chinensis. Aceasta planta creste salbatica pe teritoriul Statelor Unite, mai ales in statele din sud-vest. De altfel, uleiul de jojoba este cunoscut din vechi timpuri pentru proprietatile sale, in cultura populatiilor indigene amer-indiene.

Ulei de jojoba - Beneficii pentru piele

4. Uleiul de jojoba este bun pentru buzele crapate

Puteti folosi uleiul de jojoba si ca pe un balsam de buze obisnuit. Este foarte bun! Ceros si ulerios, jojoba poate sa iti asigure protectia adevarata de care ai nevoie pentru buzele tale. Poti sa iti prepari chiar tu un balsam de buze care sa aiba ca baza ulei de jojoba, adaugand si ceara de albine pura.

ulei de jojoba

Foto: Pixabay

5. Uleiul de jojoba este bun pentru cuticulele uscate

Cuticulele sunt delicate si predispuse la a se usca, mai ales daca folosesti lac de unghii si dizolvant de unghii foarte des. Uleiul de jojoba este bun si pentru cuticule, la fel ca orice ulei special conceput pentru ingrijirea lor. Jojoba contine si vitamina E, care are proprietati anti-bacteriene si anti-inflamatoare.

Aplica cateva picaturi de ulei de jojoba pe cuticule dupa fiecare baie; iar in fiecare saptamana, aplica un tartament mai serios, inmuind mai intai 5-10 minute in apa calda si apoi aplica uleiul. Acest lucru va facilita o absorbtie mai buna.

Citeste mai departe despre beneficiile uleiului de jojoba pentru piele si par>>>


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului AURUL COSMETIC: 9 beneficii uluitoare ale uleiului de jojoba pentru piele si par!.