Uleiul de jojoba este o ceară care se extrage din nuca unui arbust denumit științific Simmondsia chinensis. Această plantă crește sălbatică pe teritoriul Statelor Unite, mai ales în statele din sud-vest. De altfel, uleiul de jojoba este cunoscut din vechi timpuri pentru proprietățile sale, în cultură populațiilor indigene amer-indiene. Descoperă beneficiile uleiului de jojoba pentru frumusețe și sănătate.

Uleiul de jojoba - efectul asupra părului

8. Uleiul de jojoba este bun împotriva căderii părului

Este normal să pierdem între 50 și 100 de fire de păr pe zi, pentru că acesta este înlocuit cu fire noi, dar dacă pierdem mai mult par decât de obicei această înseamnă că firele noi nu se pot formă cu rapiditatea necesară pentru a le înlocui pe cele pierdute. Așa încât, avem nevoie de tratamente de regenerarea a părului.

Iar în acest sens, uleiul de jojoba este cu adevărat miraculos. Acest ulei ajută foliculii de păr să formeze noi fire, stimulând în mod pozitiv glandele sebacee și facilitând creșterea rapidă a părului. Vitaminele pe care le conține întrețin și îmbunătățesc calitatea părului și sănătatea scalpului.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

Foto: Pixabay

9. Uleiul de jojoba este ideal pentru părul uscat și despicat

Aplică uleiul de jojoba pe părul uscat și despicat înainte de spălare sau împreună cu șamponul și vei obesrva în curând ce efect miraculos are acesta asupra texturii părului tău.

Acest ulei cerat formează un strat de protecție împotriva prafului și uscăciunii, iar părul tău îți va mulțumi pentru decizia ta de a include în ritualul tău de îngrijire și uleiul de jojoba.

10. Uleiul de jojoba previne apariția ridurilor

Uleiul de jojoba conține vitamine care se absorb prin piele, dar și alte substanțe care ajută în menținerea tinereții pielii, cum ar fi antioxidanții. Totodată, formând un film de protecție la suprafața pielii, uleiul de jojoba menține hidratarea acesteia, astfel că previne apariția ridurilor și chiar poate fi util în estomparea ridurilor fine, nou apărute.

11. Uleiul de jojoba prezintă efecte detoxifiante

Este cunoscut faptul că uleiul de jojoba este bogat în vitamina E, o vitamina cu efcete puternic detoxifiante la nivelul pielii și tenului.

Efectele antioxidante sunt implicate și în reducerea oxidării grăsimilor care constituie sebumul, astfel că previne apariția porilor dilatați și a punctelor de grăsime la nivelul pielii și tenului.

12. Uleiul de jojoba ameliorează efectele poluării asupra pielii și tenului

Cu puternice efecte detoxifiante, emoliente și de curățare profundă, uleiul de jojoba este adesea utilizat în majoritatea măștilor faciale sau a preparatelor pentru corp menite să reduce efectele poluării asupra tenului și pielii. Folosit cu regularitate, uleiul de jojoba poate, de asemenea, să prevină instalarea acestor efecte.

13. Uleiul de jojoba previne și ameliorează vergeturile

Pentru a obține aceste efect, este indicat să se intervină cât mai devreme de la apariția vergeturilor, în special când acestea prezintă încă culoarea roz.

De asemenea, utilizarea uleiului de jojoba preventiv, în zonele predispuse la apariția vergeturilor, poate preveni apariția acestora.

14. Uleiul de jojoba accelerează vindecarea rănilor superficiale

Folosit după dezinfectarea și tratarea rănii, uleiul de jojoba asigură un film protector și hrănitor la suprafața rănii, accelerand vindecarea acesteia. Este recomandat a fi utilizat pe rănile superficiale sau în curs de vindecare.

15. Uleiul de jojoba calmează simptomele arsurilor solare

Adesea, vara ni se întâmplă să suferim de arsuri solare, chiar și când nu mergem la mare. Uleiul de jojoba este un excelent emolient și antiinflamator, reducând simptomele arsurilor solare, accelerând vindecarea și prevenind senzația de piele uscată.

Daca iti plac articolele noastre, aboneaza-te la neewsletterul Garbo.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri