Uleiul de jojoba este o ceara care se extrage din nuca unui arbust denumit stiintific Simmondsia chinensis. Aceasta planta creste salbatica pe teritoriul Statelor Unite, mai ales in statele din sud-vest. De altfel, uleiul de jojoba este cunoscut din vechi timpuri pentru proprietatile sale, in cultura populatiilor indigene amer-indiene.

Uleiul de jojoba - efectul asupra parului

8. Uleiul de jojoba este bun impotriva caderii parului

Este normal sa pierdem intre 50 si 100 de fire de par pe zi, pentru ca acesta este inlocuit cu fire noi, dar daca pierdem mai mult par decat de obicei aceasta inseamna ca firele noi nu se pot forma cu rapiditatea necesara pentru a le inlocui pe cele pierdute. Asa incat, avem nevoie de tratamente de regenerarea a parului.

Iar in acest sens, uleiul de jojoba este cu adevarat miraculos. Acest ulei ajuta foliculii de par sa formeze noi fire, stimuland in mod pozitiv glandele sebacee si facilitand cresterea rapida a parului. Vitaminele pe care le contine intretin si imbunatatesc calitatea parului si sanatatea scalpului.

Foto: Pixabay

9. Uleiul de jojoba este ideal pentru parul uscat si despicat

Aplica uleiul de jojoba pe parul uscat si despicat inainte de spalare sau impreuna cu samponul si vei obesrva in curand ce efect miraculos are acesta asupra texturii parului tau.

Acest ulei cerat formeaza un strat de protectie impotriva prafului si uscaciunii, iar parul tau iti va multumi pentru decizia ta de a include in ritualul tau de ingrijire si uleiul de jojoba.

Daca iti plac articolele noastre, aboneaza-te la neewsletterul Garbo.


Vizionare placuta

Iti plac articolele Garbo?
Sigur o sa iti placa si pagina noastra de Facebook :)
Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului AURUL COSMETIC: 9 beneficii uluitoare ale uleiului de jojoba pentru piele si par!.