Varicele isi au propriile mituri - majoritatea pacientilor sunt persoane in varsta, sedentare, cu un stil de viata nesanatos! Mitul acesta poate fi combatut foarte simplu, intrucat studiile au demonstrat faptul ca, in prezent, varicele pot aparea si la persoanele tinere si chiar la persoanele cu o activitate sportiva intensa.

Comunicat de presa

Chiar si varicele isi au propriile mituri - majoritatea pacientilor sunt persoane in varsta, sedentare, cu un stil de viata nesanatos! Mitul acesta poate fi combatut foarte simplu, intrucat studiile au demonstrat faptul ca in prezent, varicele pot aparea si la persoanele tinere si chiar la persoanele cu o activitate sportiva intensa. Boala venoasa cronica nu tine cont de varsta, sex sau orele de sport desfasurate pe saptamana, varicele putand fi depistate la orice persoana, iar medicul specialist este singurul care poate diagnostica afectiunea si prescrie tratamentul optim.

Foto: Frumusete picioare, Shutterstock

Conform datelor statistice privind rata pacientilor diagnosticati cu boala venoasa cronica, s-a constatat faptul ca in unele tari ale Europei (printer care si Romania) pana la 80% dintre femei sunt diagnosticate cu boala venoasa cronica dupa varsta de 30 de ani, iar aproape 20% dintre barbatii cu varsta peste 40 de ani sunt predispusi sa dezvolte varicele. Stilul de viata nesanatos si lipsit de miscare, dietele practicate, dar si obiceiuri nesanatoase (pozitie vicioasa la birou, statul indelungat in picioare sau pe scaun), sunt doar cativa factori care pot creste riscul aparitiei bolii venoase cronice, chiar si in randul celor mai activi dintre noi.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Sport, dieta si picioare sanatoase?

In prezent, boala venoasa cronica devine o boala iminenta, cu o evolutie extrem de rapida, insa tacuta, pacientii expunandu-se la un risc major atunci cand ignora simptomele usoare ale acestei patologii. De regula, pacientii nu acorda atentie atunci cand resimt o senzatie constanta de greutate in picioare, arsuri locale, insotite de dureri sau umflaturi, ori mancarimi in zona gambelor. Acestea sunt doare cateva simptome care anunta instalarea bolii venoase cronice, iar netratarea acestora poate aduce consecinte grave asupra sanatatii picioarelor, pana la stadii invalidante datorate ulcerelor venoase de gamba.

Schimbarea stilului de viata si respectarea tratamentului prescris de medicul specialist sunt pasii esentiali in vindecarea bolii venoase cronice. Cresterea calitatii vietii se bazeaza in special pe renuntarea la vicii si la alimentatia nesanatoasa, iar odata ce veti construi un program alimentar sanatos la care adaugati si cateva minute in care sa faceti miscare zilnic, va veti simti intineriti si plini de vitalitate.

Cauți haine sport pentru persoane pretențioase? Fii atent la acestea APIVITA: CREAT DE ALBINE ÎN FLORA GRECEASCĂ, DEZVOLTAT PRIN ȘTIINȚĂ

Intr-adevar, sedentarismul trebuie inlocuit cu sport, insa si sportul trebuie facut cu masura si sub atenta supraveghere a instructorului. In cazul persoanelor diagnosticate cu boala venoasa cronica, miscarea zilnica In aer liber este vitala.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri