Consumati-le crude, in salate, sau sub forma de smoothie proaspat si veti constata efectele miraculoase ale frunzelor de papadie. Acestea au un puternic efect detoxifiant si de curatare a ficatului si rinichilor, dar sunt si o sursa extraordinara de antioxidanti, fier, calciu.

Dupa sarbatori, cand in urma meselor bogate organismul devine supraincarcat si suprasolicitat, o cura cu frunze de papadie care sa detoxifieze organismul si sa il curete de toxine este mai mult decat binevenita. www.incrediblesmoothies.com ne dezvaluie efectele extraordinare ale consumului frunzelor proaspete de papadie.

BENEFICIILE CONSUMULUI DE FRUNZE DE PAPADIE

via www.incrediblesmoothies.com

1. Frunzele de papadie sunt bogate in calciu

Frunzele de papadie au un continut semnificativ de calciu. O singura ceasca de frunze de papadie taiate contine 103 miligrame (10% din doza zilnica recomandata) de calciu, mai mult decat se afla in frunzele de nap. Adauga 2, 3 cesti de frunze de papadie la un smoothie preparat din fructe bogate in calciu (precum portocalele, kiwi, smochine sau papaia) si vei obtine un smoothie verde continand mai mult calciu decat orice alt produs lactat.

Foto frunze papadie, Shutterstock

2. Frunzele de papadie sunt o sursa grozava de fier

Alaturi de patrunjelul proaspat, frunzele de papadie au o cantitate bogata de fier. O ceasca contine 1,7 miligrame de fier.

3. Frunzele de papadie au un continut scazut de calorii

Ca toate verdeturile si frunzele verzi, frunzele de papadie au un continut scazut de calorii. O ceasca de frunze de papadie tocate dispune de doar 25 de calorii. Cu toate acestea, desi papadia reprezinta un aliment cu un continut scazut in calorii, trebuie amintit totusi ca au de fapt mai multe calorii decat alte verdeturi.

4. Frunzele de papadie sunt bogate in antioxidanti

Frunzele de papadie reprezinta o sursa pretioasa de vitamina A in forma carotenoidului antioxidant -betacaroten, dar si de vitamina C. Vitamina C ajuta de asemenea la facilitarea absorbtiei de fier.

5. Papadia ajuta la detoxifierea si la curatarea organismului

Daca ai de gand sa iti detoxifiezi si sa iti cureti organismul de toxine, atunci frunzele de paapdie pot fi alegerea perfecta. Le poti consuma sub forma de smoothie sau ca atare consumats in salate.
Daca scopul tau este detoxifierea si curatarea, frunzele de papadie ar trebuie sa fie cele pe care le folosesti in smoothies verzi. Se spune ca ajuta la curatarea ficatului si sunt folosite in multe retete de detoxifiere.

Foto homepage: Papadie, Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri