Varicele isi au propriile mituri - majoritatea pacientilor sunt persoane in varsta, sedentare, cu un stil de viata nesanatos! Mitul acesta poate fi combatut foarte simplu, intrucat studiile au demonstrat faptul ca, in prezent, varicele pot aparea si la persoanele tinere si chiar la persoanele cu o activitate sportiva intensa.

Boala venoasa cronica in cazul persoanelor active

Nici chiar la sportivi sau pur si simplu pasionatii de sport ori dornici de a mentine un ritm activ, boala venoasa cronica nu tine cont de orele de sport practicate cu regularitate. Da, sportul va poate ajuta in a va mentine sanatosi, insa exista anumiti factori care, impreuna cu un program activ la sala de sport, pot inrautati starea de sanatate.

Sunt cazuri in care, sportivii de performanta au fost diagnosticati cu boala venoasa cronica. Si in cazul lor, simptomele care anuntau instalarea varicelor au fost partial ignorate, intrucat senzatia de oboseala si dureri la nivelul picioarelor erau considerate manifestari normale dupa programul de sport intensiv.

Povestea atletei americance

Poate unul dintre cele mai interesante cazuri de boala venoasa cronica depistate in randul sportivilor este cel al comentatoarei Jocurilor Olimpice din 2012, sportiva americanca, medaliata cu aur olimpic a acuzat dupa cea de-a doua sarcina senzatie de oboseala in picioare si dureri constante, insa acestea au fost ignorate intrucat erau considerate a fi semne normale pentru o persoana cu varsta inaintata, care tocmai s-a intors dintr-o excursie cu copii.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna MAI 2023 – mai mult din tot ceea ce ne dorim. Luna cu vibrația lui 3 are o energie divină și manifestări creatoare. Avem datoria Bucuriei în această lună!   Pluto retrograd în Vărsător – 1 mai – 11 iunie 2023. Totul e bine când se TRANSFORMĂ cu bine! Cad unele lanțuri care ne țineau pe loc și ne luăm puterea înapoi 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Cu toate acestea, dupa cateva zile de plambari pe jos, dureri deveneau tot mai puternice, iar controlul medical a confirmat banuiala sportivei, fiind diagnosticata cu boala venoasa cronica. In cazul atletei americance, cele doua sarcini, varsta inaintata (peste 35 de ani), dar si istoricul medical (mama ei a suferit de aceeasi boala) au fost factorii principali care au determinat aparitia bolii venoase cronice.

Pentru mai multe informatii vizitati platforma online dedicata informarii de la A-Z despre boala venoasa cronica: www.sanatatepascupas.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri