O dieta echilibrata este foarte importanta in procesul de imbunatatire si fortifiere a sistemului imunitar. Pentru stimularea fertilitatii masculine si feminine se recomanda consumul de alimente proaspete, fructe si legume.

1. Fructele de Goji

Acestea ajuta la eliminarea radicalilor liberi si stimuleaza imunitatea. Fructele de goji sunt recunoscute de terapeutii asiatici ca fiind un stimulent al fertilitatii.

2. Avocado

Foto Avocado cu morcov via Shutterstock

Avocado este considerat de multi nutritionisti "fructul fertilitatii". Datorita continutului bogat de vitamina E, consumul lui ajuta la reglarea ovulatiei si la producerea mucusului cervical, esential in procesul conceptiei ne sfatuieste specialistul Ropharma, Dr. Tania Bejan.

3. Spanacul si alte frunze verzi

Spanacul si alte frunze verzi sunt o sursa excelenta de acid folic ce optimizeaza productia de sperma, faciliteaza producerea regulata de ovule si la prevenirea defectelor tubului neural la inceputul sarcinii. E o importanta sursa de fier si vitamina C necesara pentru cresterea calitatii spermei, protejand ADN-ul.

4. Stridiile

Aceste delicatese abunda in zinc si sporesc fertilitatea, zincul fiind considerat cel mai important nutrient pentru fertilitate intrucat ajuta la productia de sperma si ovule sanatoase. Daca nu agreezi stridiile, zincul poate fi gasit in fasole, oua, nuci, cereale integrale si seminte de dovleac recomanda medicul Ropharma, Dr. Tania Bejan.

5. Cerealele integrale

Nogate in vitamina B, cerealele integrale reprezinta unul dintre cei mai importanti stimulenti pentru productia hormonilor necesari in facilitarea sarcinii.

6. Morcovii

Cu un aport crescut de betacaroten si vitamina A, morcovii dezvolta in organism celule care ajuta la cresterea numarului de spermatozoizi la barbati, contribuind simultan si la imbunatatirea calitatii spermei. Organismul poate lupta cu eficienta impotriva bolilor autoimune printr-un consum regulat de alimente de culoare galbena sau portocalie, precum morcovii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri