O dieta echilibrata este foarte importanta in procesul de imbunatatire si fortifiere a sistemului imunitar. Pentru stimularea fertilitatii masculine si feminine se recomanda consumul de alimente proaspete, fructe si legume.

Printre cele mai frecvente cauze corelate cu problema infertilitatii imunologice se afla istoricul familial de boli autoimune si afectiuni ale glandei tiroide. In plus, in cazul femeilor, exista si probleme imunitare care pot provoca intreruperi de sarcina: defectele de coagulare a sangelui, anticorpi impotriva spermei, incompatibilitatea la nivelul tesuturilor sau anticorpii hormonali. Chiar daca sunt greu de identificat, toate aceste afectiuni pot fi usor depistate prin simple teste de sange, iar cu metodele de terapie corespunzatoare organismul poate fi pregatit si sustinut in dezvoltarea sarcinii pana la termen, ne sfatuieste specialistul Ropharma in epidemiologie, Dr. Tania Bejan.

Infertilitatea este de asemenea, corelata in multe cazuri si cu infectiile intime, deoarece acestea pot cauza leziuni ale colului uterin si inflamatii pelviene, afectiuni ce pot periclita pe termen lung sistemul reproducator feminin.

De aceea, ingrijirea intima, in perioada sarcinii si nu numai, are o valenta importanta in asigurarea echilibrului delicat dintre sanatatea intima si infertilitatea.

Informatii oferite de www.ropharma-healthcare.ro

Incercati si Lady Health Spuma - un produs al farmaciilor Ropharma ce ofera o alternativa terapeutica naturala pentru ingrijirea si protejarea zonei intime feminine in perioada pre si postnatala.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri