Cantitati mari de colesterol in organism pot duce la boli de inima. Colesterolul exista fie ca HDL, fie ca LDL. Colesterolul "rau" LDL este raspandit in corp si se depune pe vase sub forma de ateroscleroza in vreme ce colesterolul HDL ajuta la eliminarea colesterolului LDL din organism.

3 Ovaz

Fulgii de ovaz sau taratele de ovaz scad LDL colesterolul datorita cantitatii ridicate de fibre solubile care absorb din tractul digestiv excesul de grasimi( scad absorbtia colesterolului) , de acizi biliari, precum si reziduurile toxice, ajutand la eliminarea lor.

Cantitatea medie de fibre necesara zilnic este de 20 g. Fulgii de ovaz aduc in dieta zilnica 3 g de fibre la 100 g fulgi de ovaz. Fulgii de orz pot fi folositi ca alternativa, in locul fulgilor de ovaz, cu acelesi efecte de scadere a colesterolului.

4 Broccoli

Broccoli este bogat in fibre solubile. Fibrele au un rol important in mentinerea greutatii, ofera senzatia de satietate si ajuta la reducerea colesterolului din sange.

Conform World’s Healthiest Foods, fibrele solubile din broccoli, consummate regulat, pot reduce colesterolul total pana la 30% si colesterolul LDL pana la 40%.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Idei de cadouri memorabile pentru femei sofisticate

Broccoli contine, de asemenea si vitamina C cu rol antioxidant. Vitamina C reduce colesterolul LDL, deoarece il impiedica sa se mai formeze.

Vitamina C de asemenea previne formarea radicalilor liberi. Acest lucru poate ajuta la cresterea colesterolului HDL. Aproximativ acelasi efect ca si vitamina C il are si beta carotenul din broccoli. Beta carotenul si vitamina C ajuta la dilatarea vaselor de sange. Acest lucru previne blocajul arterelor.

5 Soia

Soia este un aliment cu o valoare nutritiva deosebita, avand un continut crescut de proteine si alte substante cu rol in scaderea colesterolului LDL.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri