Efectele sale de reducere a colesterolului „rau” sunt potentate de consumul altor alimente cu rol in scaderea colesterolului, astfel incat efectul creste proportional.
6 Ulei de masline
Uleiul de masline presat la rece este o sursa bogata de acizi grasi mononesaturati.
Consumul frecvent de ulei de masline(maxim 2 linguri pe zi), in salate sau dimineata, pe stomacul gol, cu jumatate de ora inaintea mesei de dimineata ajuta la cresterea colesterolului bun –HDL colesterol.
Un nivel ridicat al HDL-colesterol este un factor de protectie impotriva bolilor cardiovasculare.
7 Mere
Merele sunt fructe cu proprietati remarcabile asupra sanatatii, avand si proprietatea de a reduce colesterolul prin cantitatea crescuta de fibre care absorb si elimina colesterolul din tractul digestiv.
100 g de mere (nedecojite) contin 2.5 g de fibre, vitamine din complexul B, vitamina C, minerale si antioxidanti.
va recomandam si:
10 tratamente naturiste care scad colesterolul
Sa slabim si sa reducem nivelul colesterolului!
Colesterol marit? Exercitii fizice si metode pentru scaderea colesterolului
Inscrie-te la NewsLetterul Garbo pentru a primi si alte informatii din Tratamente Naturiste.
Iti recomandam si Dictionarul de Tratamente Naturiste si Catalogul de Plante Medicinale.
un articol de Ioana Paunescu
sursa foto:sxc.hu

”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie