Castravetele- in ajutorul sanatatii
Castravetele este indicat a se consuma in anumite afectiuni, datorita multiplelor sale proprietati.
1. Diuretic
Castravetele este un aliment foarte diuretic prin continutul sau ridicat de apa si saruri minerale.
O cura de castraveti de minim 500-700 g pe zi este adjuvanta in infectiile urinare, previne formarea calculilor renali, elimina retentia de lichide din organism prin stimularea functiei renale. Castravetele are un puternic rol detoxifiant.
2 Digestiv
Enzimele si fibrele continute de coaja castravetelui ajuta la buna functionare a digestiei si ajuta la procesele metabolice hepatice.
Mancarurile copioase, bogate in proteine si grasimi se pot asocia cu salte de castraveti pentru a preintampina tulburarile digestive.
3 Anticancerigen
Castravetele s-a dovedit a reduce efectul toxic asupra aparatului digestiv al anumitor compusi cancerigeni precum nitratii si nitritii din mezeluri, care favorizeaza aparitia cancerului de colon.
Castravetii combat deasemenea efectele cancerigene ale substantelor continute in uleiurile prajite.
Castravetii sunt un aliat important impotriva cancerului de aceea e bine sa fie consumati zilnic pe perioada verii sub forma de salate.
sursa foto:sxc.hu
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie
Arhetipurile în mentalul colectiv românesc. Alegerile și fricile românilor