Castravetele- in ajutorul sanatatii
Castravetele este indicat a se consuma in anumite afectiuni, datorita multiplelor sale proprietati.
1. Diuretic
Castravetele este un aliment foarte diuretic prin continutul sau ridicat de apa si saruri minerale.
O cura de castraveti de minim 500-700 g pe zi este adjuvanta in infectiile urinare, previne formarea calculilor renali, elimina retentia de lichide din organism prin stimularea functiei renale. Castravetele are un puternic rol detoxifiant.
2 Digestiv
Enzimele si fibrele continute de coaja castravetelui ajuta la buna functionare a digestiei si ajuta la procesele metabolice hepatice.
Mancarurile copioase, bogate in proteine si grasimi se pot asocia cu salte de castraveti pentru a preintampina tulburarile digestive.
3 Anticancerigen
Castravetele s-a dovedit a reduce efectul toxic asupra aparatului digestiv al anumitor compusi cancerigeni precum nitratii si nitritii din mezeluri, care favorizeaza aparitia cancerului de colon.
Castravetii combat deasemenea efectele cancerigene ale substantelor continute in uleiurile prajite.
Castravetii sunt un aliat important impotriva cancerului de aceea e bine sa fie consumati zilnic pe perioada verii sub forma de salate.
sursa foto:sxc.hu

Singurătatea doare! Tu o poți vindeca! Campanie pentru susținerea nevoilor urgente ale vârstnicilor din România
”Nu mă lăsa să mor” - o poveste de ficțiune despre realitatea dureroasă a singurătății, din 5 decembrie în cinematografe
O joacă a unui tânăr român a dus la reinventarea sistemului de returnare a ambalajelor
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună