Castravetii sunt legume de vara foarte sanatoase si gustoase cu beneficii uimitoare asupra sanatatii

Castravetele- in ajutorul sanatatii

Castravetele este indicat a se consuma in anumite afectiuni, datorita multiplelor sale proprietati.

1. Diuretic

Castravetele este un aliment foarte diuretic prin continutul sau ridicat de apa si saruri minerale.

O cura de castraveti de minim 500-700 g pe zi este adjuvanta in infectiile urinare, previne formarea calculilor renali, elimina retentia de lichide din organism prin stimularea functiei renale. Castravetele are un puternic rol detoxifiant.

2 Digestiv

Enzimele si fibrele continute de coaja castravetelui ajuta la buna functionare a digestiei si ajuta la procesele metabolice hepatice.

Mancarurile copioase, bogate in proteine si grasimi se pot asocia cu salte de castraveti pentru a preintampina tulburarile digestive.

3 Anticancerigen

Castravetele s-a dovedit a reduce efectul toxic asupra aparatului digestiv al anumitor compusi cancerigeni precum nitratii si nitritii din mezeluri, care favorizeaza aparitia cancerului de colon.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină în Balanță de pe 6 aprilie ne învață puterea iubirii echilibrate. Vindecarea unor relații!   Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!   România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE

Castravetii combat deasemenea efectele cancerigene ale substantelor continute in uleiurile prajite.

Castravetii sunt un aliat important impotriva cancerului de aceea e bine sa fie consumati zilnic pe perioada verii sub forma de salate.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri