Hiperhidroza
Hiperhidroza sau transpiratia excesiva reprezinta mai degraba un disconfort fizic sau psihic decat o problema majora de sanatate.Transpiratia excesiva este cel mai frecvent localizata: la nivelul axilelor, palmelor, plantelor si mai rar generalizata.
Hiperhidroza poate fi un fenomen fara o cauza medicala bine stabilita, cu o anume transmitere genetica, ce apare odata cu perioada pubertatii si se amelioreaza treptat sau poate fi secundara unor afectiuni de sanatate precum: boli endocrine, tulburari ale sistemului nervos vegetativ, tuberculoza.
Hiperhidroza se trateaza si medical, una din tehnici fiind injectarea toxinei botulinice la nivelul glandelor sudoripare din zonele afectate de hiperhidroza.
Toxina botulinica inhiba transmiterea impulsului nervos care stimuleaza glanda sudoripara, ducand la diminuarea secretiei.
Tratamentele naturiste impotriva transpiratiei excesive reprezinta o alternativa de incredere, folosite in administrare interna sau externa.
Remedii naturiste impotriva transpiratiei excesive
1. Amestec de plante
Se recomanda consumul unei cani pe zi de infuzie din urmatorul amestec: salvie, coada-calului si cretisoara. Ceaiul se consuma de preferinta dimineata, inainte de masa.
Un alt amestec recomandat in hiperhidroza este format din frunze de stejar si frunze de mesteacan. Se consuma doua cani pe zi din aceasta infuzie, dimineata si seara.
sursa foto:sxc.hu
Investiție în viitor: EduAct amenajează curți de școală și grădinițe în mediul rural
Prof. Dr. Ruxandra Sinescu lansează programul RenYOU Aesthetics: consultații gratuite pentru proceduri chirurgicale non-estetice
3 noi terapii celulare aprobate de FDA. 74% dintre studiile aflate în desfășurare sunt dedicate oncologiei
Cancerul de sân triplu negativ (TNBC) în România. Sondaj: 7 din 10 paciente chestionate cu TNBC au până în 50 de ani