Acneea juvenila este o afectiune a glandelor sebacee si a foliculilor pilosi care afecteaza adolescentii si dispare la varsta adulta. Exista numeroase tratamente naturiste pentru acnee, la care se poate apela cu incredere.

Tratamente naturiste pentru acnee

1 Vitamine si minerale

Anumite vitamine sunt deosebit de importante pentru o piele sanatoasa. Aceste vitamine pot fi administrate sub forma de suplimente sau pot fi preluate din alimentatie.

Vitamina A: este foarte importanta pentru vedere si sanatatea pielii. Vitamina A se gaseste in urmatoarele produse de origine animala: peste gras precum hering si macrou, uleiul de ficat de cod, ficat, galbenus de ou, lapte integral, unt.

Vitamina A se gaseste in vegetale sub forma de beta-caroten, un precursor de vitamina A, care este convertit in organism la vitamina A.

Morcovii, salata verde, spanacul, ardeiul gras,mazare, rosii, cartofi dulci,dovleac,frunze de papadie, sfecla rosie, portocale, grepfruit, caise, pepene galben, mango,ananas, catina sunt surse importante de vitamina A care trebuie incluse in dieta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Caria dentară – ce este și cum se tratează Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor

Dintre minerale, o eficacitate dovedita in tratarea acneei o are administrarea de zinc sub forma de suplimente.

Vitamina B3 sau PP se gaseste in : cereale integrale (paine integrala), nuci, ficat, ton, somon, piept de pui sau de curcan, ciuperci, mazare.

Galbenusul contine triptofan, un precursor al vitaminei B3.

sursa foto:sxc.hu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri