1 Decembrie 2011 publicat în Social 9 share-uri

Rezultatele studiului global de la Durex - lansat pentru a marca Ziua Mondiala de lupta anti SIDA - au aratat ca 68% dintre femei si 64% dintre barbati spun ca au nevoie de mai multe informatii despre HIV/SIDA. Ziua mondiala anti SIDA este 1 decembrie.

Lipsa de cunostinte legate de HIV si SIDA reprezinta un risc ridicat pentru romanii activi sexual, demonstreaza un studiu recent.

Rezultatele studiului global de la Durex – lansat pentru a marca Ziua Mondiala de lupta anti SIDA – au aratat ca 68% dintre femei si 64% dintre barbati spun ca au nevoie de mai multe informatii despre HIV/SIDA. Ziua mondiala anti SIDA este 1 decembrie.

Aceasta lipsa de cunostinte este cu atat mai ingrijoaratoare cu cat din ce in ce mai multi romani se expun riscului inca de la inceputul vietii sexuale. Aproape 6 din 10 romani (56%), barbati si femei, nu au folosit nicio metoda de protectie impotriva bolilor cu transmitere sexuala atunci cand si-au pierdut virginitatea.

Femeile au afirmat intr-un procent mai mare (46%) ca se aflau intr-o relatie stabila atunci cand au avut primul contact sexual, spre deosebire de barbati (24%).

Kudika Tarot

35% dintre barbatii romani si-au pierdut virginitatea intr-o relatie de moment

Un numar aproape dublu de barbati (35%) fata de femei (19%) au afirmat ca si-au pierdut virginitatea intr-o relatie de moment. Cei mai multi dintre cei care nu au utilizat nicio metoda de protectie (48%) au afirmat ca s-au expus riscului datorita increderii pe care o aveau in partenerul lor sexual. Totusi 38% dintre cei aflati intr-o relatie admit ca nu sunt siguri ca partenerii lor nu au fost niciodata purtatorii unei astfel de boli.

Barbatii romani au in medie 17 partenere sexuale, iar romancele 6 parteneri

Unul din cei 10 care si-au asumat riscul, spun ca a fost o greseala si ca ulterior au regretat acest lucru. Barbatii romani afirma ca de cand si-au inceput viata sexuala si pana in momentul de fata au avut, in medie, 17 partenere diferite. Aceasta medie este egala cu cea a englezilor sau nemtilor si mai mare decat cea a barbatilor rusi (15) sau olandezi (12). In schimb romancele spun ca au avut in medie 6 parteneri.

Citeste si:
Istoria jeanșilor: cum s-a ajuns de la fuste lungi la blugi de damă
Istoria jeanșilor: cum s-a...

21% dintre barbati si-au inselat partenera

Mai mult de unul din cinci barbati (21%) si 12% dintre femeile care se afla intr-o relatie stabila admit ca si-au inselat partenerul.

Cea mai mare proportie a barbatilor care si-au inselat partenera au relatii ocazionale (16%) in timp ce 6% din barbatii activi sexual din Romania spun ca au in aceeasi perioada de timp relatii sexuale cu 3 sau mai multe partenere.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri