19 Iunie 2013 publicat în Social 88 share-uri

Faptul ca una dintre cele mai celebre artiste din Romania a fost batuta de catre managerul si partenerul sau este stirea momentulu, o stire care din pacate este prezentata ca o 'poveste de dragoste'. Este Alexandra Stan singura femeie care sufera dintr-un asemenea motiv in Romania? Din pacate nu.

Cu totii trecem prin mecanisme emotionale complexe. Dependenta victimei fata de agresor nu mai este de multa vreme un secret. Mai mult decat atat, sa fim onesti si sa privim cu umanitate: prin situatii dificile cand paream sa nu gasim portita de iesire am trecut cu toti, iar violenta impotriva femeilor este o situatie generalizata in societatea romaneasca, e timpul sa o recunoastem!

Sa nu mai cautam scuze agresorilor!

O foarte buna reactie cu privire la acest caz o are Aurora Martin, de la Catchy.ro. Ea nu analizeaza cu superficialitate „Cazul Alexandrei Stan”. Aduce in discutie si Sindromul Stockholm: „Fenomenul identificarii cu agresorul, greu de inteles in conditii normale, apare, asadar, in perioade traumatizante. Impresarul Marcel Prodan a obligat-o pe Alexandra sa munceasca pana la epuizare, ceea ce a facut-o sa lesine la mai multe concerte, a minimalizat-o, amintindu-i mereu ca provine dintr-o familie modesta, a agresat-o verbal, psihic, fizic si economic… a facut-o sa fie convinsa ca supravietuirea ei ca artista depinde de el. Numai asa pot sa-mi explic de ce nu l-a denuntat si ii cauta scuze (<<banii l-au facut sa-si piarda mintile>>), comenteaza Aurora.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Examen suplimentar față de Evaluarea Națională pentru admiterea la liceu. Se va da pentru 50% dintre locuri 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte Termoenergetica oprește furnizarea căldurii în București, în următoarele zile. Ce instituții fac excepție

Sindromul Stockholm este considerat ca o strategie obisnuita de supravietuire pentru persoanele care sunt victime ale abuzului inter-personal si a fost observat in cazul divorturilor cu copii, al copiilor abuzati emotional, al membrilor sectelor religioase, prizonieri de razboi si tabere de concentrare, scrie Aurora Martin.

„Alexandra Stan, si acum ce faci?”

Dar ceea ce mi-a placut cel mai tare la editorialul Aurorei este ca ea o responsabilizeaza pe Alexandra Stan si ii atrage atentia ca este o persoana publica, model pentru mii de fete si femei din Romania.

De ce nu poate ramane acest incident un simplu fapt divers? Vestimentatia, coafurile, comportamentul, atitudinea persoanelor publice tind sa fie copiate. E cel mai la indemana mijloc al omului comun de a simti ca iese putin din anonimat, identificindu-se cu o vedeta.

Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine? Asprele legi ale Educației. Elevii nu mai au voie cu telefoane mobile la ore şi să fumeze la şcoală

Alexandra Stan este un VIP cu mare aderenta la publicul tanar. Tocmai de aceea, in aceste momente, pe umerii ei sta o responsabilitate uriasa: daca va alege sa nu depuna plangere, multe tinere din tara asta atunci cand se vor confrunta cu violenta psihologica, sexuala, fizica sau economica, vor ezita sa denunte agresorul si isi vor accepta umile si tacute statutul “firesc” de victime, intr-o societate careia ii tihneste confortul patriarhal al celeilalte jumatati”, comenteaza Aurora Martin. Intrebarea ei retorica o preluam si noi si ne dorim Marcel Prodan, agresorul Alexandrei Stan sa isi primeasaca pedeapsa cuvenita.

Marcel Prodan este un Agresor, trebuie sa scriem negru pe alb si sa nu intram in jocul mediatic care vorbeste despre o „povestea de dragoste”. Toate femeile, toate fetele si toate fetitele trebuie sa stie ca aceasta nu este iubire. Abuzul, violenta trebuie amendate nu acceptate ca normalitate.

7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

De asemenea, ma intreb oare daca Alexandra va intelege vreodata ca acceptand sa apara in ipostaze denigratoare asa cum sunt multe dintre videoclipurile ei, nu face decat sa contribuie la perpetuarea unei culturi in care femeile sunt maltratate si minimalizate, folosite doar pe post de... obiecte?
Aveti ca exemplu hit-ul care a facut-o celebra.

"Alexandra, fa ceva acum! Pentru toate fanele tale si pentru toate femeile care sunt maltratate de barbati!", scrie si blogarita Sabina Cornovac, intr-un articol preluat si de Kudika.ro.

Iti mai recomandam si:

Nominalizata la Nobelul pentru Pace: In Romania, femeile nu vorbesc despre violenta domestica

3 videoclipuri ultra-misogine pe care le condamnam

Despre tacere si palme. Ca intre femei.

Despre relatii abuzive. Despre dreptul de a fi TU!

de Iulia Sima


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri