16 Octombrie 2023 publicat în Sărbatori 1 share-uri

Dacă și tu sau cei mici vă numărați printre iubitorii sărbătorii Halloween, îți propunem 10 idei pentru a picta sau sculpta dovlecii. Ideile sunt ușor de realizat chiar și de către copii, însă rezultatele sunt de efect.

DESCHIDE PREZENTAREA

Cum a luat naștere tradiția de a picta sau sculpta dovlecii de Halloween?

Tradiția sculptării dovlecilor de Halloween, cunoscuți și sub numele de „Jack-o'-lanterns”, are origini vechi și fascinante, avându-și rădăcinile în miturile și legende celtice. Această tradiție a fost adusă în America de către imigranții irlandezi în secolul al XIX-lea și a devenit ulterior un element iconic al sărbătorii de Halloween.

1. Originea Mitului Celtic:

Mitul celtic care stă la baza acestei tradiții implică povestea lui „Stingy Jack” (Jack Șmecherul), un personaj mitologic care a reușit să înșele diavolul în moduri ingenioase de mai multe ori. Când Jack a murit, el nu a fost primit în niciunul dintre tărâmurile divine (nici în rai, nici în iad) datorită faptului că a înșelat atât de mult. Diavolul l-a trimis înapoi pe Pământ, dar Jack a rămas în întuneric, folosind o candelă într-un dovleac ca lanternă pentru a-și căuta drumul. Acesta este unul dintre originile Jack-o'-lanterns.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park MiniGhid astrologic: 5+5 Calități și Defecte ale zodiei TAUR

2. Evolutia tradiției în America:

Imigranții irlandezi au adus această tradiție cu ei în Statele Unite în secolul al XIX-lea. La început, dovlecii de Halloween erau sculptați din cartofi sau sfeclă și nu erau specifici acestei sărbători. Cu timpul, dovlecii au devenit opțiunea preferată, deoarece aceste fructe mari și rotunde ofereau mai mult spațiu pentru a sculpta fețe și desene înfricoșătoare.

3. Utilizarea lumânărilor în dovleci:

Initial, în tradiția celtică, lumânarea era folosită în interiorul unui turnip (o legumă similară cu cartoful) pentru a ilumina calea lui Jack. În America, cu apariția dovleacilor, lumânarea a fost așezată în interiorul acestora, dând naștere aspectului iconic pe care îl vedem astăzi.

Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar

Cu trecerea anilor, tradiția sculptării dovlecilor de Halloween a devenit din ce în ce mai populară și a fost comercializată pe scară largă. Astăzi, oamenii din întreaga lume își sculptează dovlecii de Halloween în diverse moduri creative, de la fețe zâmbitoare până la imagini înfricoșătoare și reprezentări ale personajelor celebre de Halloween.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri