Dacă v-ați plictisit de regimul alimentar, probabil nu îl veți respecta. Iată câteva sfaturi care să vă ajute să învingeți plictiseala unui regim alimentar.

de Susan Bowerman, MS, RD, CSSD, CSOWM, FAND, Sr. Director, Worldwide Nutrition Education and Training, Herbalife Nutrition

Mulți dintre noi încă petrecem mult timp acasă în aceste vremuri incerte, ceea ce poate conduce la plictiseală – sătui de aceleași rutine, cu limite în ceea ce privește autonomia și, în cazul unora, plictisiți de regimul alimentar. Deși ar putea fi un lucru bun să vă plictisiți de regimul alimentar… ar putea fi și un lucru rău. Partea bună este următoarea: dacă v-ați plictisit de regimul alimentar, înseamnă probabil că ați respectat destul de strict planul de mese pe care vi l-ați stabilit – cel puțin pentru moment – și este foarte probabil să vedeți rezultate. Când consumați aceleași alimente în fiecare zi, aveți tendința de a mânca mai puțin în general. Partea proastă însă este următoarea: motivul pentru care consumați mai puțin este faptul că v-ați plictisit pur și simplu de dieta urmată – și asta poate duce la probleme. Atunci când regimul alimentar devine plictisitor, cădeți mai ușor pradă tentațiilor – și este foarte probabil să vă îndepărtați de planul propus.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Incredibila Eclipsă Solară HIBRIDĂ și prima din 2023 (19-20 Aprilie în Berbec): învingem KARMA și plantăm sămânța speranței în sufletul nostru, din care ar putea crește ceva fabulos Cum să-ți decorezi camera de zi cu buget redus: 7 trucuri de urmat Cum să obții o masă bogată și sănătoasă de sărbători. Mai multe legume, mai puțin zahăr și multă hidratare

De ce intervine plictiseala într-o dietă

Cred că există câteva motive pentru care alimentația devine o rutină – și sunt motive justificate. Pe de o parte, dacă respectați un plan și obțineți rezultate, ar putea exista teama că, dacă consumați orice altceva, acest lucru o să vă încetinească progresul. Așa că, dacă mâncați același lucru în fiecare zi – pe cât de plictisitor poate fi – este mai ușor... și nu trebuie să planificați prea mult, deoarece știți exact ce veți consuma la fiecare masă și gustare.

Dar un lucru ar trebui reținut. Când spuneți că v-ați ‘plictisit de regimul alimentar’ acest lucru sugerează faptul că la un moment dat nu veți mai fi ‘la regim’…(și, astfel, nu veți mai fi ‘plictisiți’). Am mai spus-o, dar trebuie repetat – pierderea în greutate este doar un exercițiu pentru menținerea greutății. În general, alimentele și mesele pe care le consumați în perioada de pierdere în greutate sunt aproape aceleași cu cele pe care le veți consuma atunci când treceți în modul de menținere. Dacă v-ați plictisit de dietă acum, cu siguranță nu veți putea continua să mâncați în același fel la nesfârșit. Și, înainte să vă dați seama, veți reveni la vechile obiceiuri și veți observa cum creșteți din nou în greutate.

Cum să obții mai multă strălucire pentru părul tău în 8 pași? Cum să restabilești echilibrul natural al florei vaginale: soluții de durată, ușor de aplicat   Cum să alegi componente pentru baia ta

Rutina este bună – dar, uneori, puteți ajunge la extreme. Doar pentru faptul că în meniu aveți pui la grătar și spanac preparat la aburi pentru cină, nu înseamnă că trebuie să consumați exact aceleași produse în fiecare seară. Există foarte multe lucruri pe care le puteți face pentru a vă păstra interesul și a respecta planul.

Cum evitați plictiseala unui regim alimentar

Încercați fructe și legume noi.

Foto: By Milles Studio /Shutterstock

Cu fiecare mușcătură, fructele și legumele au mai puține calorii decât alimentele bogate în proteine sau cerealele – și au conținut ridicat de nutrienți. Învățând să savurați diferite fructe și legume veți păstra lucrurile interesante și îi veți oferi organismului și foarte mulți nutrienți. Dacă v-ați săturat de spanac, încercați verdețuri picante, kale sau sfecla elvețiană în locul acestuia. Doar pentru că în planul de mese aveți căpșune aceasta nu înseamnă că nu le puteți înlocui cu un fruct mai exotic, cum ar fi kiwi.

Cum să eviți burnout-ul explorându-ți pasiunile CUM SĂ ÎȚI PROTEJEZI BIJUTERIILE PE TIMP DE VARĂ? Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul

Reorganizați-vă mesele și conținutul acestora.

În general, meniurile sunt concepute pentru a distribui alimentele în mai multe mese și gustări pe parcursul zilei – parțial pentru a vă ajuta să țineți foamea sub control, dar și pentru a vă ajuta să vă păstrați energia fizică și mentală. Dar, aceasta nu înseamnă că nu puteți face ușoare ajustări. Poate meniul dumneavoastră include o gustare bogată în proteine dimineața, dar dacă nu simțiți nevoia (sau dorința) de a mânca – bineînțeles, puteți muta gustarea respectivă la o oră mai târzie în zi, dacă vi se pare mai potrivit. Dacă preferați să luați masa mai consistentă la prânz – în loc de cină cum este scris în meniu – înlocuiți fără grijă cele două mese între ele. Momentul zilei în care consumați caloriile este puțin important, atât timp cât nu depășiți totalul zilnic.

Tehnici de meditație personalizate: Cum să alegem metoda potrivită în funcție de starea noastră de spirit  Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Viața este frumoasă dacă știi cum să o trăiești!

Citiți continuarea pe pagina următoare >>> 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri