10 Martie 2020 publicat în Sanatate 22 share-uri

Alergiile de primăvară sunt cauzate de alergenii din aer, care afectează predominant căile respiratorii, și apar prin contactul direct cu diferite tipuri de polen, plante și flori prezente primăvara.

“Pe lângă simptomele respiratorii mai pot apărea și manifestări cutanate prin contactul direct al pielii cu diferite tipuri de polen, plante și flori prezente primăvara, sub forma unor leziuni urticariene, numite popular "blânde", care sunt roșii, însoțite de mâncărime și nu persistă mult timp în același loc. Zonele mai frecvent afectate de alergenii din aer sunt cele de la nivelul feței (predominant în jurul ochilor, al nasului și la nivelul obrajilor), decolteului, antebrațelor.  Mancărimea poate deveni, însă, generalizată și severă”, spune specialistul dermatolog.

“Simptome mai puțin obișnuite pot rezulta și din presiunea sinusală cauzată de febra fânului și includ: dureri de cap sau sinusale, durere facială, pierderea sau diminuarea simțului mirosului etc. Există și manifestări grave, precum șocul anafilactic, care pune viața pacientului în pericol”, atenționează doamna doctor Gloria Suciu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Ameliorarea alergiilor de primăvară

Manifestările cutanate ale alergiilor de primăvară pot fi calmate prin administrarea unor medicamente pe cale orală, din clasa antihistaminicelor, dar și prin utilizarea unor geluri antipruriginoase. În cazuri severe se poate face tratament cortizonic local, administrarea orală sau injectabilă fiind rar necesară.

Foto fr si main: By Budimir Jevtic /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri