Rutina zilnică de curățare a dințiilor este principala cale prin care ne menținem gingiile și dinții sănătoase, însă multe persoane comit anumite greșeli în timpul periajului:

Periajul dinților pare un exercițiu extrem de simplu la prima vedere, ceea ce este și adevărat într-o oarecare măsură, însă în multe cazuri acest pas nu este realizat corect din cauza unor greșeli frecvente pe care mulți dintre noi le facem fără să știm.

Doamna doctor Mihaela Dan, specialist ortodont în cadrul Clinicii Orto-Implant Expert, a explicat care sunt acestea, recomandând îndreptarea lor, pentru a menține sănătatea orală pe termen lung și a ne bucura la maxim de beneficiile unei igiene dentare realizate corect.

Rutina zilnică de curățare a dințiilor este principala cale prin care ne menținem gingiile și dinții sănătoase, însă majoritatea oamenilor comit cel puțin una dintre următoarele greșeli în timpul folosirii periuței dentare:

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Semnificația viselor: Ce înseamnă când visezi pe cineva care a murit? Este semn bun sau rău? Atunci când mi-am dat seama că totul depinde de mine, m-am liniștit

Periază mult prea dur

Acest lucru produce retracția gingiilor și subțiază smalțul dentar, producând sensibilitate dentară. În plus, perii devin oblici, înclinați (periuța se “ciufulește”) și nu mai au eficiență. Așadar, ca pentru orice lucru în viață, trebuie să alegem moderația.

Țin periuța de dinți prea aproape de toaletă

Atunci când tragem apa la toaletă, stropi foarte mici de apă (aerosoli) pot ajunge chiar și până la o distanță de 6 metri. “Așadar, este indicat să păstrăm periuță de dinți cât mai departe de toaletă. Deși am crede că acoperirea periuței de dinți cu capac ne poate feri de acest risc, nu este recomandat să facem asta, deoarece este nevoie ca periuța să se poată usca, iar umezeala favorizează înmulțirea bacteriilor”, explică ortodontul.

Cele mai încurajatoare citate despre succes Unghiile cu efect cromat, tendința primăverii Nu te mai mulțumi cu puțin! Meriți tot ceea ce este mai bun!

Nu schimbă periuța de dinți după o răceală

Infecțiile virale sau bacteriene ale căilor aeriene superioare, de la banala răceală la amigdalită, duc la contaminarea periutei de dinți cu germenii care au produs boala.

“Astfel, dacă periuța de dinți nu este înlocuită după vindecare, ea poate reinfecta persoana care o folosește, deoarece imunitatea acesteia este scăzută. Același lucru este valabil și în cazul unor infecții orale acute (stomatită aftoasă, abcese sau alte tipuri de infecții orale acute). Nu este recomandat să încercăm diverse metode de dezinfectare, deoarece pot să nu fie eficiente, să nu acționeze un timp suficient de îndelungat sau chiar să deterioreze periuța”, spune specialistul ortodont.

Uită să înlocuiască periuța de dinți

Periuța ar trebui schimbată la fiecare trei luni sau chiar mai repede, dacă da semne de deteriorare. Ca să fie ușor de ținut minte acest interval, înlocuirea ei poate fi fixată la începutul fiecărui anotimp (în prima zi de iarnă, primăvară, vară, toamnă). Dacă perii se deteriorează mai devreme de trei luni, acest lucru ar putea însemna că periajul se face într-un mod necorespunzător, mult prea agresiv.

2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Fac mișcări verticale sau orizontale

Aceste mișcări produc retracții gingivale și nu îndepărtează eficient resturile alimentare dintre dinți, fiind recomandată înlocuirea lor cu unele semicirculare: se pornește cu periuța așezată în unghi de 45 grade pe gingie, urmată de rotirea la 180 grade spre marginea dintelui, cu arcadele îndepărtate.

Citește continuarea pe pagina urmatoare >>>>


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri