Alergiile de primavară - de ce apar și cum ne putem proteja de ele

12:03, 10 Martie 2020 publicat în Sanatate13 share-uri

Alergiile de primăvară sunt cauzate de alergenii din aer, care afectează predominant căile respiratorii, și apar prin contactul direct cu diferite tipuri de polen, plante și flori prezente primăvara.

Încheierea sezonului rece nu marchează doar renașterea naturii, ci și începutul apariției nesuferitelor alergii de primavară. Cunoscute și sub denumirea de febra fânului sau rinită sezonieră, acestea sunt cauzate de alergenii din aer, cel mai frecvent polenul, și afectează milioane de oameni din întreaga lume în această perioadă.

Doamna doctor Gloria SUCIU (foto), specialist dermatolog în cadrul Clinicii Hebra Dermatologie, spune că, din păcate, nu există niciun tratament pentru a le vindeca complet, însă anumite măsuri pot fi luate pentru a reduce  disconfortul apărut.

Citeste si:
Eczemele - de ce apar si cum le tinem sub control
Eczemele - de ce apar si cum...

Sezonul alergic poate debuta chiar înainte de schimbarea anotimpurilor și poate dura mai mult timp după o iarnă blândă, vremea atipic de caldă fiind propice pentru ca polenizarea să înceapă mai devreme. Zilele calde și uscate tind să aibă cele mai mari concentrații de polen, în special dimineața, la polul opus aflându-se zilele ploioase și umede.

Cum apar alergiile de primavară

Foto: By damiangretka /Shutterstock

Citeste si:
Dermatita atopica
Dermatita atopica

Alergiile de primăvară sunt cauzate de alergenii din aer, care afectează predominant căile respiratorii, și apar prin contactul direct cu diferite tipuri de polen, plante și flori prezente primăvara.

“Alergiile de primăvară apar atunci când sistemul imunitar identifică drept periculoasă o substanță din aer, care este de obicei inofensivă, și răspunde la prezența respectivului alergen prin eliberarea de histamină, un mediator ce dilată vasele de sânge, declanșând cascada ce determină simptomatologia  reacției alergice”, explică doamna doctor, specialist dermatolog.

Simptome

Manifestările comune ale alergiilor de primăvară includ lăcrimarea ochilor, inflamarea sinusurilor, strănutul, tuse, senzația de mâncărime în cavitatea bucală, urechi, nas și gât.

Citește continuarea pe pagina urmatoare >>> 


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri