10 Martie 2020 publicat în Sanatate 6 share-uri

Alergiile de primăvară sunt cauzate de alergenii din aer, care afectează predominant căile respiratorii, și apar prin contactul direct cu diferite tipuri de polen, plante și flori prezente primăvara.

Încheierea sezonului rece nu marchează doar renașterea naturii, ci și începutul apariției nesuferitelor alergii de primavară. Cunoscute și sub denumirea de febra fânului sau rinită sezonieră, acestea sunt cauzate de alergenii din aer, cel mai frecvent polenul, și afectează milioane de oameni din întreaga lume în această perioadă.

Doamna doctor Gloria SUCIU (foto), specialist dermatolog în cadrul Clinicii Hebra Dermatologie, spune că, din păcate, nu există niciun tratament pentru a le vindeca complet, însă anumite măsuri pot fi luate pentru a reduce  disconfortul apărut.

Sezonul alergic poate debuta chiar înainte de schimbarea anotimpurilor și poate dura mai mult timp după o iarnă blândă, vremea atipic de caldă fiind propice pentru ca polenizarea să înceapă mai devreme. Zilele calde și uscate tind să aibă cele mai mari concentrații de polen, în special dimineața, la polul opus aflându-se zilele ploioase și umede.

Cum apar alergiile de primavară

Foto: By damiangretka /Shutterstock

Alergiile de primăvară sunt cauzate de alergenii din aer, care afectează predominant căile respiratorii, și apar prin contactul direct cu diferite tipuri de polen, plante și flori prezente primăvara.

“Alergiile de primăvară apar atunci când sistemul imunitar identifică drept periculoasă o substanță din aer, care este de obicei inofensivă, și răspunde la prezența respectivului alergen prin eliberarea de histamină, un mediator ce dilată vasele de sânge, declanșând cascada ce determină simptomatologia  reacției alergice”, explică doamna doctor, specialist dermatolog.

Simptome

Manifestările comune ale alergiilor de primăvară includ lăcrimarea ochilor, inflamarea sinusurilor, strănutul, tuse, senzația de mâncărime în cavitatea bucală, urechi, nas și gât.

Citește continuarea pe pagina urmatoare >>> 


Sunt Nicoleta Ababei @mamapetoc, creator de conținut dar, mai ales, creator de emoții. Îmi place să cred că inspir femeile să-ți exploreze cu mai mult curaj latura creativă.

Sunt mama unei adolescente de 17 ani, pictez,...Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri