Excesele alimentare și greșelile care se fac în această perioadă pun la grea încercare sistemul digestiv și agravează suferința celor care au hemoroizi.

Comunicat de presă

Cadouri, târguri de Crăciun, colindători, întâlniri cu familia, mese îmbelșugate de pe care nu lipsesc cârnații, sarmalele, dulciurile și vinul fiert, asta înseamnă pentru mulți Crăciunul. Aceeași atmosferă de sărbătoare cu același meniu, stropit din plin cu alcool, ne așteaptă de Revelion. Cum să nu iubești luna decembrie? Dar orice răsfăț se plătește scump și nu ne referim aici la aspectul material, ci la sănătate. Excesele alimentare și greșelile care se fac în această perioadă pun la grea încercare sistemul digestiv și agravează suferința celor care au hemoroizi.

Pentru a evita problemele, specialiștii OK Medical, experți în tratamentul bolilor gastroenterologice și proctologice, vin cu sfaturi importante.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Ghid pentru alegerea mobilierului interior Caria dentară – ce este și cum se tratează

Nu uitați de fibre!

Alimentația din această perioadă constă în carne prăjită, afumături, alimente conservate, jumări etc. Prea puțini mai mănâncă salate, verdețuri, legume proaspete, care ajută digestia. Așa apare constipația, iar ea reprezintă cel mai mare pericol pentru hemoroizi. Scaunele tari zgârie mucoasa și venele hemoroidale, apar complicații, fisuri anale, dureri, tromboze, sângerări, chiar prolaps hemoroidal.

„Dietele care nu au incluse fibre alimentare - fructe, legume, cereale integrale – duc la constipație. Fibrele sunt cele mai importante elemente care ne păstrează nouă o peristatică normală. Tubul digestiv și în special colonul știu să reacționeze în prezența fibrelor”, aflăm de la dr. Dan Andronesi, medic chirurg în cadrul OK Medical.
Bullying in randul copiilor – preventie si sfaturi Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile

Evitați alimentele picante și foarte condimentate!

„Ele conțin niște esteri care, o mică parte se neutralizeaza la nivelul ficatului, o mare parte ajung, odată cu scaunul, în zona anală unde produc modificări pe vascularizație, duc la înroșirea mucoasei, subțiază peretele venos, ceea ce accentuează hemoroizii”, adaugă specialistul. Așadar, grijă cu rețeta aceea de cârnați picanți și condimentați, chiar dacă este făcută exact la fel din moși strămoși.

Alcoolul – cu măsură.

De Crăciun, e normal să bem o cană de vin fiert sau să ciocnim un pahar de șampanie de Revelion. Dar chefurile în care goliți pahar după pahar pot avea urmări neplăcute. „Se știe că alcoolul produce vasodilatație, iar venele hemoroidale nu sunt excluse. Mulți pacienți relatează că, după o perioadă de consum de alcool, apar modificări la nivelul anusului, cu mărirea în volum a hemoroizilor și complicații”, adaugă Dr. Andronesi.

Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Testul celor 3 Sfinți: Ce mesaj sacru îți poate schimba viața? Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!  

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri