8 Ianuarie 2020 publicat în Sanatate 40 share-uri

4 trucuri pe care să le folosești în următoarea perioadă pentru a-ți accelera metabolismul și pentru a-ți detoxifia corpul.

Mesele bogate de care ne bucurăm în perioada Sărbătorilor aduc atât momente frumoase, dar și câteva kilograme în plus, mai ales când cozonacul și sărmăluțele se află în topul preparatelor noastre preferate.

Știm deja că după Sărbători vine vremea când trebuie să echilibrăm lucrurile, iar partea bună este că nu trebuie să apelezi la idei complicate pentru a face asta. Pașii mici, dar constanți, făcuți zilnic te ajută mai mult decât ai crede. În primul rând nu te frustrează, tocmai pentru că sunt ușor de aplicat și țin doar de modul în care te organizezi. Iată în continuare patru rețete pe care să le folosești în următoarea perioadă pentru a-ți accelera metabolismul și pentru a-ți detoxifia corpul.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Ceaiuri și suplimente alimentare pentru digestie ușoară Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Cum tratăm cancerul cu ajutorul medicinei integrative și soluții din medicina biologică? Medicii români au ocazia să ȋnvețe de la unul din fondatori - medicul elvețian Thomas Rau

Încearcă smoothie-ul de grapefruit și clorofilă

Aceste două „licori magice”, clorofila și sucul de grefe, se află în topul celor mai eficiente rețete pentru detoxifiere. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, de un blender performant și de 5-10 minute. În cazul clorofilei, îți trebuie câteva legături de verdețuri, pătrunjel sau praf de lucernă, apă plată și zeama de la o jumătate de lămâie. Amestecă-le bine cu ajutorul unui blender, strecoară sucul și savurează-l în prima parte a zilei cu 30 de minute înainte de a lua micul dejun.

Este o băutură bogată în antioxidanți, minerale vitale precum magneziu, fier, potasiu, calciu și acizi grași esențiali care energizează organismul, îl purifică, îmbunătățește sistemul imunitar și pe cel digestiv. Lista beneficiilor poate continua, însă te lăsăm să le descoperi singură. Între timp îți vom prezenta următoarea rețetă.

Terapia Bowen – tehnica neuromusculară care stimulează organismul să se vindece 5 Tratamente naturiste pentru problemele urinare

Pentru smoothie-ul de grapefruit ai nevoie de:

  • 2 grapefruit;
  • 1 tulpină de țelină;
  • 1 felie de ananas;
  • 1 linguriță de miere;
  • 1 vârf de linguriță praf de ghimbir.

Atât ghimbirul, grapefruitul, cât și țelina sunt recunoscute pentru efectele sale antioxidante benefice în curele de detoxifiere. Tot ce ai de făcut este să speli bine țelina, să o pui în blender împreună cu celelalte ingrediente, iar sucul preparat să îl servești imediat după ce l-ai făcut. Recomandat este să îl consumi dimineața timp de o săptămână.

Bea apă cu lămâie în fiecare zi

O altă metodă simplă prin care îți poți accelera și hidrata organismul încă de la prima oră a zilei este ca dimineața, imediat cum te dai jos din pat, să bei o cană de apă caldă în care ai stors câteva felii de lămâie. Zeama de lămâie are un efect alcalin asupra stomacului, ceea ce înseamnă că procesul de digestie se va desfășura mai echilibrat, iar acest lucru ajută la pierderea kilogramelor în plus.

De asemenea, acest obicei îți poate diminua pofta de dulce și de mâncăruri bogate în grăsimi, așa că merită să apelezi la el atât dimineața, cât și pe parcursul zilei.

Mergi la saună

Așa cum știi, în curele de detoxifiere îți poți ajuta organismul nu doar prin dietă, ci și prin mișcare, sport, saună, masaj și orice altă metodă care poate elimina toxinele din corp. Propune-ți ca o dată la două săptămâni să faci un program complet de întreținere care să cuprindă mișcarea, sauna, masajul. Eventual poți merge la un bazin de înot unde găsești toate aceste servicii sau la un centru spa unde să te relaxezi și să scapi de stres.

Apelează la ceaiurile recomandate pentru detoxifiere

Pentru că detoxifierea trebuie să fie un proces blând, care să nu şocheze organismul, nu este recomandat să treci brusc de la mesele copioase la diete severe. Tocmai de aceea, recomandăm ca procesul să înceapă cu o hidratare corectă și ceaiuri folosite în paralel cu un regim alimentar sănătos și echilibrat. Iată în continuare ce îți poate fi de folos:

  • Ceaiul de ghimbir;
  • Ceaiul verde;
  • Ceaiul de rooibos;
  • Ceaiul de păpădie;
  • Ceaiul de anghinare;
  • Ceaiul de hibiscus;
  • Ceaiul de sunătoare.

Bucură-te de efectele tuturor acestor pași și observă schimbările care apar. Secretul stă în perseverența și implicarea ta.

Sursă foto: By Foxys Forest Manufacture /Shutterstock


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri