Simptomatologia declansata de stres in primele faze este deosebit de diversificata, variind de la o persoana la alta, insa le voi exemplifica pe cele mai frecvent intalnite dintre acestea. Pacientul sufera tulburari de somn diverse: fie adoarme mai tarziu, fie se trezeste prea devreme sau cu greu la mijlocul zilei, fie se trezeste in timpul noptii si dimineata nu se simte odihnit, fie are cosmaruri, fie prezinta o somnolenta continua ziua, iar noaptea nu doarme.

Eustresul reprezinta acel stres cu efecte pozitive asupra organismului, declansat de activitati sau experiente placute, dar care are un risc patogen in anumite cazuri. Spre exemplu un pictor care isi desfasoara activitatea cu multa placere, dar lucreaza foarte mult in fiecare zi. Ese o activitate placuta, insa... duce la epuizare. Un alt exemplu de eustres cu potential patogen, destul de frecvent intalnit, este reprezentat de o emotie puternica, o bucurie de care are parte un cardiac, insa... riscul sa faca infarct nu este deloc de neglijat.

Care sunt primele semne ale stresului?

Simptomatologia declansata de stres in primele faze este deosebit de diversificata, variind de la o persoana la alta, insa le voi exemplifica pe cele mai frecvent intalnite dintre acestea. Din pacate multe din aceste simptome nu sperie pacientul, astfel ca drumul catre starea cronica de stres devine unul sigur.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar 2 aspecte de care să ții cont pentru amenajarea unui colț cu piscină în curte

Tulburarile de somn – pacientul sufera tulburari de somn diverse: fie adoarme mai tarziu, fie se trezeste prea devreme sau cu greu la mijlocul zilei, fie se trezeste in timpul noptii si dimineata nu se simte odihnit, fie are cosmaruri, fie prezinta o somnolenta continua ziua, iar noaptea nu doarme etc.

Stare usoara de oboseala – din ce in ce mai des se simte epuizat, nu mai are aceeasi viteza de munca, vitalitate, simte ca randamentul sau scade.

Iritabilitate – adesea observam la cei din jur sau chiar din familie modificari de comportament, devin irascibili, nervosi, isi controleaza mai greu impulsurile decat ii stiam noi alta data, sunt mai suspiciosi, mai anxiosi, poate le scade si initiativa in diverse activitati atat familiale cat si profesionale etc. Nu trebuie sa judecam “rece” aceste modificari de comportament, ci mai degraba sa observam daca nu cumva sunt prezente si celelate semne ale stresului pe care le descriem in acest articol, aci in cazul acesta trebuie sa le fim alaturi, sa-i linistim (nu sa le raspundem “cu aceeasi moneda”), sa ii incurajam si sa-i toleram.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Pantaloni cargo de damă House: cum să-i porți în 2023 6 cauze ale sânilor lăsați: cum poate fi rezolvată această problemă estetică?

Tulburari digestive – de asemenea pot fi diverse, spre exemplu stari diareice fara motiv sau de constipatie, lipsa poftei de mancare ori invers, pofta excesiva, crampe intestinale, dureri gastrice, senzatie de arsura (care poate fi semnul unei patologii gastrice) etc.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri