8 Iunie 2015 publicat în Sanatate 1384 share-uri

Lumea medicala este realmente zguduita de vestea descoperirii legaturii directe dintre creier si sitemul imunitar: "Stunning discovery" (SPLENDIDA DESCOPERIRE) scrie publicatia de stiinta Sciencedaily.com.

Descoperirea a fost posibila si datorita muncii lui Antoine Louveau, student post-doctoral si colaboratorul profesorului Jonathan Kipnis. La acest studiu si-a adus contributia si Tajie Harris, asistentul lui Jonathan Kipnis. De asemenea, profesorul a multumit si muncii lui Igor Smirnov care este cercetator asociat in cadrul laboratorului si care a ajutat la ilustrarea hartii acestui nou sistem de vase descoperit.

Cum au putut sa scape pana acum observatiei, aceste vase limfatice ale creierului?

Kipins le-a descris ca fiind „foarte bine ascunse”. Sunt atat de apropiate de vasele de sange incat scapa pur si simplu observatiei. „Si daca nu stii ce cauti, nu observi”.

Aceasta descoperire ridica acum o sumedenie de noi intrebari care au nevoie de raspuns din partea stiintei. Care este rolul functionarii creierului in cazul unor boli care il afecteaza? „De exemplu, in cazul Alzheimer, se observa acumulari de proteine in creier si aceste acumulari credem ca ar avea legatura cu faptul ca acestea nu sunt in mod eficient eliminate de aceste vase”, spune Dr. Kipins. Doctorul a mai notat ca vasele arata diferit pe masura ce imbatranim iar rolul lor in imbatranire este de asemenea un subiect care va fi explorat. Si de asemenea, exista o imensa arie de boli neuronale care trebuie reconsiderate in lumina noii descoperiri.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor! adidas Club Originals - locul unde noua generație de culturemakers schimbă normele

Iti recomandm si:

7 idei esentiale de la Prof. Dumitru Constantin Dulcan: Putem sa ne eliberam de gandurile negative!

Creier si CONSTIINTA: 7 curiozitati extraordinare ale mintii umane!

DOVEZI STIINTIFICE: Vindecarea sta in gandurile noastre subconstiente!

de Julia Sima

 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri