DESCOPERIRE REVOLUTIONARA IN CORPUL UMAN: Creierul este in directa legatura cu sistemul imunitar!

12:06, 8 Iunie 2015 publicat în Sanatate888 share-uri

Lumea medicala este realmente zguduita de vestea descoperirii legaturii directe dintre creier si sitemul imunitar: "Stunning discovery" (SPLENDIDA DESCOPERIRE) scrie publicatia de stiinta Sciencedaily.com.
  • Aceasta descoperire schimba radical modul in care noi percepeam interactiunea neuro-imunitara. In trecut percepeam acest lucru ca fiind mai degraba ezoteric decat ceva ce poate fi studiat. Dar acum putem sa ne punem intrebari din punct de vedere stiintific. – Dr. Jonathan Kipnis
  • Trebuie sa fie schimbate manualele. - Dr. Kevin Lee

Cercetatorii de la University of Virginia School of Medicine au aratat cum creierul este in mod direct conectat cu sistemul imunitar printr-o retea de vase a carei existenta era negata in trecut. Este surprinzator ca aceste vase au scapat detectarii atunci cand sistemul limfatic a fost cu minutiozitate cartografiat, dar totusi aceasta descoperire este extrem de valoroasa si poate sa conduca la studierea unor tratamente pentru boli ca autismul, alzheimer sau scleroza multipla, scrie publicatia de specialitate Sciencedaily.com.

Noua mapa a sistemului limfatic care arata conexiunea cu creierul (in st. vechea harta, in dr. noua harta, conform descoperirilor de la Universitatea Virginia)

Foto homepgae: Shutterstock.com; corp uman, anatomie

Citeste si:
Manual de utilizare a creierului. Profu’ minții, Paul Olteanu Fain...
Manual de utilizare a...

„Creierul este conectat cu sistemul imunitar periferic printr-o retea de vase limfatice”, spune Dr. Jonathan Kipnis, profesor la departamentul de neurostiinte de la Universitatea Virginia Scoala de Medicina.

„Aceasta descoperire schimba radical modul in care noi percepeam interactiunea neuro-imunitara. In trecut percepeam acest lucru ca fiind mai degraba ezoteric decat ceva ce poate fi studiat. Dar acum putem sa ne punem intrebari din punct de vedere stiintific. ”, a mai spus profesorul.

Citeste si:
Sfaturi pentru a evita un stil de viață monoton
Sfaturi pentru a evita un...

„Credem ca orice boala neurologica are si o componenta legata de sistemul imunitar, aceasta retea de vase poate juca un rol foarte important. Greu de crezut ca aceste vase nu ar fi implicate in boli neurologice care au o componenta legata de sistemul imunitar”.

O noua descoperire in corpul uman

Dr. Kevin Lee, presedintele departamentului de Neurostiinte de la Universitatea Virginia descrie reactia sa la descoperirea colegilor sai: „Prima data cand mi-au aratat rezultatele, am spus doar o propozitie: <> „Pana acum nu stiam de existenta unui sistem limfatic pentru sistemul nervos central si a fost foarte clar inca de la acea prima observatie – si de atunci au facut multe studii ca sa confirme ceea ce au gasit – iar acest lucru va schimba in mod fundamental modul cum oamenii privesc relatia sistemului neuronal cu sistemul imunitar.”

Chiar si profesorul Kipnis fusese sceptic initial: „Chiar nu credeam ca exista structuri in corp de care noi nu suntem constienti. Credeam ca tot corpul este cartografiat. Credeam ca aceste descoperiri s-au sfarsit undeva la mijlocul secolului XX. Dar se pare ca nu e asa”, noteaza Sciencedaily.com.

Iti recomandm si:

7 idei esentiale de la Prof. Dumitru Constantin Dulcan: Putem sa ne eliberam de gandurile negative!

Creier si CONSTIINTA: 7 curiozitati extraordinare ale mintii umane!

DOVEZI STIINTIFICE: Vindecarea sta in gandurile noastre subconstiente!

Citeste mai departe >>> DESCOPERIRE REVOLUTIONARA IN CORPUL UMAN: Creierul este in directa legatura cu sistemul imunitar!


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri