7 Octombrie 2011 publicat în Psihologie 328 share-uri

Inceteaza sa te mai abuzezi pe tine insati. Nu vei permite niciodata nimanui sa te abuzeze mai mult decat te abuzezi tu. Insa odata ce ajungi la iubirea de sine, un nou mod de viata iti sta la picioare. Iubirea de sine este fundatia pentru a atinge fericirea personala.

Incercam atat de mult sa devenim cine vor ei sa devenim, si practicam si practicam si luptam pentru ca ne e teama ca altfel nu vom fi suficient de buni pentru ceilalti. Ne e teama ca celorlalti nu le va placea modul in care ne imbracam, modul in care mancam, modul in care gandim, ceea ce facem si ne e atat de teama ca vom fi respinsi incat facem orice pentru a le intra in gratii. Creem o imagine a perfectiunii, a modului in care ar trebui sa fim desi stim ca noi nu suntem aceea imagine. Incercam sa fim perfecti pentru toti ceilalti pentru ca interiorul nostru credem ca suntem imperfecti daca nu corespundem cu modelul care ne-a fost prezentat drept cum ar trebui sa fim.

Suntem orbi de-a dreptul. Nu reusim credem ca suntem perfecti asa cum desi suntem pentru ca suntem unici. Nu mai este, nu a fost si nu va mai fi nimeni ca mine sau ca tine. Doar ca nu putem vedea asta pentru suntem atat de focusati pe ceea ce ar trebui sa devenim in loc sa fim focusati pe cine suntem.


Draga mea nu trebuie sa-ti fie rusine ca nu esti ceea ce ceilalti vor sa fii. Cand ajungi la realizarea ca nu esti ceea ce gandesti vei vedea lumea intr-un mod complet diferit. Nu trebuie sa-ti justifici existenta in fata nimanui atata vreme cat iti servesti adevarata ta persoana, adevarata ta fiinta interioara. Cei care ne-au impus standarde nu sunt multumiti? Nu-i nimic, drumul e deschis spre cei care cu adevarat rezoneaza cu noi in acest mod.

Cand stim cine suntem nu ne mai petrecem timpul in conflicte cu parintii, sau iubitii sau copiii. Totul devine atat de minunat pentru ca traim intr-un loc al dragostei si dragostea se va rasfrange in viata noastra la toate nivelele. Nu ne mai e teama sa exprimam cine suntem si ceea ce vrem pentru ca stim ca avem dreptul si meritam sa primim ceea ce avem nevoie. Nu mai spunem ‘’da’’ atunci cand de fapt vrem sa spunem ‘’nu’’. Nu avem nevoie de nimeni altcineva sa ne implineasca pentru ca gasim in noi tot ce avem nevoie. Relatiile pe care le avem de acum incolo doar amplifica ceea ce deja am obtinut. E un mod minunat de a trai. Iti va imbunatati fiecare relatie pe care o ai, incepand cu relatia cu tine insati. Apoi relatiile tale romantice vor deveni minunate pentru ca tie nu iti mai este teama sa fii cine esti cu adevarat si sa ceri ceea ce ai nevoie . Nu mai iei nimic personal. Nu mai ai nevoia de a-l controla pe celalalt si a-i cersi iubirea pentru a-ti umble tu un gol interior, iar relatia devine automat un sport de echipa in locul unei competitii continue.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri