5 Octombrie 2011 publicat în Psihologie 1 share-uri

Cele mai raspandite modele de comportament din zilele noastre au fost descoperite de catre Rene de Lassus analizand conduita in viata cotidiana a unui numar semnificativ de oameni, atat adolescenti, cat si persoane adulte.

Cele mai raspandite modele de comportament din zilele noastre sunt urmatoarele:

Bataiosul

Intreprinzatorul si sportivul ilustreaza cel mai bine acest model de comportament ce este portretizat intr-un om energic, dinamic si hotarat sa castige cu orice pret.

Supusul

Supusul traieste in umbra semenilor sai, ghidandu-se dupa principiul ca, daca vrei sa nu ai probleme, este recomandabil sa nu te faci remarcat. Acest model de comportament “sufera” de teama continua de a nu iesi in evidenta cu nimic.

Devotatul

Devotatul este mai adesea o “devotata”, fiindca atat firea lor mai miloasa, cat si o anumita traditie a actiunii caritabile le recomanda pe femei mai degraba decat pe barbati pentru rolurile care presupun abnegatie. Acest model de comportament, devotatul, considera ca nu trebuie sa traiasca pentru sine, ci pentru cei din jur. Empatia este punctul sau forte.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Stiluri parentale – tipuri, caracteristici si recomandari Cazul Ana Morodan mi-a amintit că ar trebui să fim mai atenți la nevoile emoționale ale copiilor, ale elevilor și ale studenților noștri Vei adora instantaneu aceste modele de unghii: 20 de modele superbe de manichiură pentru Paște și primăvară

Rebelul

Rebelul este vesnic nemultumit de felul in care merg lucrurile, de ordinea sociala, de starea lumii. Literatura “tinerilor furiosi” si filmele inspirate din aceasta au popularizat figura modelului de comportament rebel care se opune establishment-ului si traieste dupa un cod aflat in totala discordanta cu normele sociale.

Siretul sau manipulatorul

Manipulatorul se descurca foarte bine folosindu-i pe ceilalti pentru a-si indeplini propriul scop. Pe cat de sincer doritor sa isi ajute semenii este devotatul, pe atat e de inclinat modelul de comportament manipulatorul sa speculeze slabiciunile acestora in propriul avantaj.

Militantul

Militantul se aseamana cu devotatul prin capacitatea sa de daruire, dar obiectul abnegatiei sale nu mai este, de aceasta data, o persoana. Acest model de comportament lupta pentru o cauza, un crez religios sau politic etc.

Blugii cargo - din nou în tendințe! 10 modele de jeanși moderni, cu buzunare în stil cargo Geanta micro - drăgălășenia întruchipată în materie de genți! 10 modele de genți micro care se poartă chiar acum Manichiura cu efecte ombre sau gradient - la fel de seducătoare și în această primăvară: 20 de modele superbe (și în tendințe) de unghii ombre și gradient

Incorigibilul

Incorigibilul este tipul care repeta necontenit: “asa sunt eu, cui ii place, bine, cui nu, la revedere!”. Acest model de comportament nu considera ca trebuie sa se adapteze mediului si imprejurarilor, ci ca oamenii sunt datori sa il accepte asa cum este. Multumirea de sine pe care o implica acest scenariu de viata este abil speculat de publicitate (“..., pentru ca meriti”).


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri