16 Februarie 2021 publicat în Psihologie 47 share-uri

Foarte des vin la cabinet persoane care se află în relații despre care nu mai știu ce să creadă...

de psihoterapeut Constantin Cornea

Dacă sunt într-un cuplu, cred că suma comportamentelor negative ale partenerului/ei a întrecut orice măsură și nu mai știu ce pot să facă pentru a îndrepta aceste comportamente. Sau dacă mai merită să încerce ori să plece pur și simplu din acel cuplu.

În cazul în care au o relație cu o persoană căsătorită, se pot sătura să aștepte ca aceasta să divorțeze pentru a avea o relație de cuplu împreună.

Vin la cabinet plini de întrebări, dezamăgiți, furioși, lipsiți de speranță. Încearcă prin psihoterapie să mai ofere o șansă relației sau poate doar propriei persoane pentru a-și recăpăta stima de sine și puterea de a pleca pentru a o lua de la capăt într-o nouă relație.

Foto: De la fizkes /Shutterstock

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Leagăn pentru toată copilăria Horoscop: Top 3 zodii cu Karmă grea în DRAGOSTE – au de învățat lecțiile dureroase ale iubirii Dacă un om îți face rău, iartă-l ca să nu fie doi oameni răi...

Planul terapeutic urmărește două planuri:

1. Relația cu sine, pentru recăpătarea energiei și dorinței de a savura viața. Astfel, putem încerca să descoperim sau redescoperim anumite activități ce pot readuce zâmbetul și energia pierdute cum ar fi:

- sport: cursuri de înot - dacă nu știți să înotați poate fi un bun tonic psihic și fizic, cursuri de tenis de câmp, pilates

- cursuri de dans, cursuri de actorie, cursuri de dezvoltare personală - vă pot învăța să vă recunoașteți emoțiile pentru a le putea controla mai ușor

- yoga - pentru minte, spirit, echilibru fizic și emoțional

- hobby-ri: plimbări prin parc, excursii, vizite la muzee, citiți un roman bun, vizionați o piesă de teatru sau un film

2. Relația cu ceilalți

a) relația cu partenerul: propuneți un plan raportându-vă la timp și la anumite acțiuni: în perioada “x” promiți și faci următoarele acțiuni…..

7 exerciții filosofice stoice pentru o viață mai fericită Peste 200 de testimoniale în campania #SayNoToStigma cu ocazia Purple Day 2023 Caută acei oameni lângă care îți este bine, ușor și frumos, OAMENII TĂI….

b) relația cu partenerul dacă sunteți un cuplu


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri