9 Februarie 2021 publicat în Psihologie 46 share-uri

Există anumite credințe sau moduri de a ne vedea pe noi înșine într-un mod negativ care ne pot lua foarte mult din bucuria de a ne savura propria viață.

de Constantin Cornea, psihoterapeut

Există anumite credințe sau moduri de a ne vedea pe noi înșine într-un mod negativ care ne pot lua foarte mult din bucuria de a ne savura propria viață. Acestea se pot naște în copilărie în relație cu părinții noștri sau pot fi căpătate pe parcursul vieții în urma anumitor evenimente traumatice.

1. Lipsa de încredere în forțele proprii sau în propriile capacități intelectuale. Această lipsă de încredere poate fi cauzată de faptul că nu am avut pe cineva care să ne ajute să învățăm. De foarte multe ori, părinții pot fi prea ocupați cu propria viață, iar bunicii poate nu se mai pricep. De cele mai multe ori, copiii foarte precoce, cei care învață cu ușurință, sunt cei care au avut un adult care le-a stimulat funcția de învățare.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. FOREO lansează un nou brand anti-îmbătrânire Minunatul HOROSCOP ZEN al primăverii: Pentru fiecare zodie în parte Horoscop: Cum să activezi Legea Atracției pentru zodia ta – află cum îți modelezi destinul

Foto: By stockphoto mania /Shutterstock

Soluția: niciodată nu este prea târziu să vă dezvoltați din punct de vedere cultural. Puteți face un curs, o nouă specializare sau un workshop. De asemenea, vă pot ajuta ședințele de consiliere sau psihoterapie.

2. O imagine negativă despre propriul corp. Imaginea despre noi înșine ne-o formăm prin comparație cu ceilalți. În cazul în care considerați că aveți probleme cu greutatea sau că modul în care arătați nu vă place, poate fi momentul să luați anumite decizii:

Soluția: sportul vă poate ajuta să vă găsiți echilibrul din perspectiva greutății, dar și din perspectiva echilibrului intern. Apoi, puteți apela la un stilist pentru a descoperi o frizură sau o coafură care vă avantajează. Cursurile de teatru, de dezvoltare personală sau ședințele de psihoterapie vă pot ajuta să căpătați o atitudine potrivită, care vă poate ajuta foarte mult să vă căpătați sau recăpătați încrederea în sine.

Detergentul Perwoll Renew, într-o nouă formulă, mai performantă și mai sustenabilă Roșu în gât: Ce afecțiuni poate indica? Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

3. Lipsa curajului de a încerca. În spatele lipsei de curaj se pot ascunde anumite traume sau pur și simplu lenea.

Soluția: ședințele de psihoterapie vă pot ajuta să vă descoperiți și să vă depășiți anumite traume care vă pot lua curajul de a încerca. Iar în cazul în care vorbim despre lene, puteți descoperi metode prin care să vă automotivați.

4. Atitudinea agresivă. Nimănui nu îi plac persoanele agresive. Indiferent dacă vorbim despre pasiv-agresivitate sau de agresivitate directă, această atitudine respinge pe oricine.

Soluția: psihoterapia este forma prin care vă puteți percepe traumele ce au dus la comportamentul agresiv, dar și forma prin care vă puteți regăsi echilibrul interior pentru a reuși să aveți o atitudine mai calmă, mai amabilă, devenind astfel mai asertiv.

Hidratarea, cheia pentru zile de sărbătoare reușite. Sfaturi pentru un Paște sănătos Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității!  Top 10 cele mai frumoase grădini de trandafiri din lume

5. Atitudinea superioară sau condescendența este percepută ca și egosim, egocentrism sau narcisism.

Soluția: psihoterapia poate ajuta o persoană care are această problemă să își descopere viciile de procedură comportamentală, traumele ce au dus la aceste vicii, dar și formele corecte de comportament.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri