13 Martie 2018 publicat în Psihologie 713 share-uri

Intalnesti oameni de 20, 30, 40 de ani, dar ceea ce vezi este doar in exterior. Fiecare om pe care il intalnesti pare blocat in copilaria sa, atunci cand a primit cel mai putin iubire. Si ramane acolo…

Exercitiu de reconectare la copilul tau interior

Site-ul feedyoursoul.co propune urmatorul exercitiu:

Ia o foaie de hartie si doua pixuri de culori diferite. Tine unul dintre pixuri intr-o mana si pe celalalt in cealalta. Daca esti dreptaci/e, scrie in numele partii tale adulte cu mana dreapta si cu mana stanga scrie din partea copilului tau interior. Daca esti stangaci/e urmeaza aceeasi strategie, dar inversata.

Foto: Shutterstock/ Sasa Prudkov

In aceasta conversatie, tu si copilul tau interior sunteti singuri. Cine va face primul contact? Cand veti incepe sa comunicati? Raspunsurile pe care le veti primi prin acest exercitiu pot sa fie neasteptate.

Acum ca te-ai intalnit cu copilul tau interior si ai inceput sa ii vorbesti, este timpul sa stabilesti o relatie cu el. Comunica cu acest copilas oricat de mult doresti. Intreaba-l ce ii lipseste. Ofera-i ce i-a lipsit. Spune-i pe nume, spune-i cuvinte blande si iubitoare, da-i dragostea ta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Atunci când nu mai crezi în nimic, îți rămâne o singură variantă: Să crezi în tine! Perioada postnatală – fericire pură sau provocare? Cum să te pregătești corect pentru a rămâne în echilibru?

Poarta-te cu acest copil asa cum nimeni nu a mai facut-o pana acum.

Foto: Shutterstock/ Victor Tondee

Acum ca ai invatat cum sa faci acest lucru, fii tu parintele de care ai avut candva nevoie! De asemenea, ajutorul unui specialist sau specialiste in domeniul psihologiei poate fi nepretuit pe acest drum al reconectarii cu partile uitate din noi insine.

Iti recomandam si alte articole:

Daca esti parinte, iti recomandam sa explorezi informatii despre metodda Circle of Security

Atasament - Elefantul cu care traiesti, dar pe care nu poti sa il vezi

Byron Katie: LUCRAREA - 4 intrebari pe care sa ti le pui in legatura cu gandurile tale rele

Un articol inspirat de feedyoursoul.co

de Iulia Sima


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri