9 Februarie 2017 publicat în Psihologie 22 share-uri

Un client sta in fata mea, cautand ajutor si intelegere in legatura cu relatia sa de iubire. Ca si psihoterapeuta, ma straduiesc sa fiu calda, necritica si incurajatoare. Sunt foarte uimita atunci cand, in momentul cand unul dintre clienti imi descrie una dintre experientele sale negative, imi spune: "Imi pare rau ca sunt atat de negativ/a."

Acceptarea durerii

In loc sa dai inapoi de la emotiile negative, accepta-le. Intelege ce simti, inainte sa te chinuiesti sa iti schimbi starea emotionala. Multi oameni gasesc de ajutor sa respire profund in timp ce invata sa tolereze emotii puternice. Sau isi imagineaza emotiile sub forma unor norisori care zboara pe cer. "Eu le spun adesea clientilor mei ca un gand este doar un gand, iar un sentiment doar un sentiment", spune Tori Rodriguez.

Foto: Shutterstock

Daca emotia ta este coplesitoare, te poate ajuta si sa scrii despre aceasta intr-un jurnal sau sa ii spui unei alte persoane. Acest exercitiu iti poate schimba perspectiva si iti poate aduce o senzatie de apropiere fata de acea persoana. Daca starea negativa persista, actioneaza. Spune-i persoanei care te-a ranit ca acel comentariu pe care l-a facut nu ti-a facut bine.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cazurile de depresie cresc dramatic la copiii cu vârsta între 11 și 14 ani și la adolescenți (Anchetă) Împreună în arte și simțiri România, rata mortalității evitabile prin prevenție - a treia cea mai ridicată din UE

Sau poti incerca tehnici de mindfulness si exercitii care te invata sa devii constient de momentul prezent si sa il experimentezi fara judecata. O metoda de a face acest lucru este sa te concentrezi asupra respiratiei si apoi sa constientizei gandurile si emotiile asociate. Aceasta prcatica te ajuta sa constientizei gandurile negative, fara sa te mai implici emotional.

Este imposibil sa eviti emotiile negative pentru ca a trai inseamna si sa experimentam tot felul de conflicte si oprelisti. Este insa vital a invata sa facem fata acestor emotii. Odata ce iti accepti gandurile si emotiile negative si te eliberezi de rusine si vina reusesti sa iti rezolvi problemele cu o mai mare claritate si mergi pe calea recuperarii tale.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri