27 Iunie 2014 publicat în Psihologie 51 share-uri

Cine oare nu are ‘placerea’ uneori de a experimenta stresul in relatii? Ma refer in special la relatiile romantice. Prima cearta in relatie parca este un fel de ritual de initiere si exprima clar trecerea la urmatorul nivel. Daca supravietuiesti acestui hop initial, atunci lucurile cu siguranta vor deveni mai line, corect?

Daca te afli intr-o criza in relatie, primul lucru care trebuie sa il faci este sa cunosti mai mult despre situatie. Este acelasi caz ca si cum ar fi un parteneriat, o afacere care se confrunta cu probleme. Primul lucru care se va intmapla este ca cei responsabili se vor intalni sa discute stadiul actual al situatiei.

Insa, uneori in viata personala, pare ca si cum nu dorim solutii. Ne dorim sa vorbim despre situatie, sa ne plangem si sa barfim pana iau foc urechile tuturor, insa nu ajungem sa gandim pragmatic si sa incercam sa gasim solutii. In loc, lasam imaginatiei loc sa ne conduca perceptiile si in acelasi timp sentimentele, ceea ce ajuta sa se creeze scenarii diverse, o adevarata poveste, care foarte posibil sa nu fie reala, demna de un premiu Pulitzer chiar.

Mi se pare ridicol sa te plangi, sa te victimizezi si sa nu faci nimic in sensul asta. Mai rau, de fapt produci mai mult stres din cauza unui conflict minor pe care il transformi in capul tau in drama vietii tale. Gestionarea stresului este un sport si necesita efort. Daca iti aduti problemele la altcineva, prieten, terapeut, mentor, etc, ce bine ar fi sa ai si disponibilitatea de a asculta alte perspective si puncte de vedere cu scopul de a rezolva problema.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Stim deja ca o relatie defectuoasa nu este una sanatoasa, dar stiai ca te poate ucide? Si nu vorbesc despre violenta aici. S-a demonstrat ca anxietatea in relatie iti doboara sistemul imunitar. Cand ai un sistem imunitar slabit, esti mult mai vulnerabil la diverse tulburari, si vezi…ceva te poate ucide.

Anxietatea de atasament este un factor major in modul in care o relatie defectuoasa iti afecteaza sanatatea. Aceasta stare nu trebuie sa fie generala, poate ca sunt momente in relatie, care probabil nu te vor ucide, insa realizezi cand acestea apar si ce efect au asupra ta?

Ti s-a intamplat sa traiesti anxietate ridicata de atasament in relatie? Te stresezi referitor la relatii mai putin ok sau pur si simplu le inchizi? Ai observat cumva cum stresul in relatie iti afecteaza sistemul imunitar si cum?

Mihaela Iordache este un ambasador pentru sanatate mentala, emotionala si fizica.

Specialist psihologie, clinica, organizationala si psihoterapie, a terminat studiile in Bucuresti si este pasionata de natura umana. Scopul activitatii sale este sa ajute la atingerea potentialului maxim, sa asiste grupuri si echipe sa construiasca relatii puternice. Scrie, danseaza, meditezeaza si calatoreste. Cateva lucruri in care crede:
Descoperiți legătura dintre filozofia Zen și dezvoltarea mentalității! 

- Nu merita sa ramai blocat, mai bine muncesti pentru dezvoltarea unei bune stari cu orice implica

- Descopera bucuria si placerea In fecare moment din zi, chiar si in mijlocul haosului si stresului

- Crede in sinteza perspectivei integrative, suntem un intreg, mintea, creierul, corpul si sufletul;

- Crede in practicalitatea psihoterapiei cat si latura ei complementara si ca investitia in propria persoana este cel mai bun lucru pe care cineva il poate face

- Nu exista reteta magica sau pilula care sa te schimbe, e necesar sa te implici

De mai mult de 10 ani, Mihaela studiaza si practica psihologia. A studiat mai multe forme, practicant atat in zona organizationala cat si cea clinica, si s-a oprit la cea care o defineste si se potriveste in practica sa, si anume Psihologia Integrativa. Mihaela face parte din Asociatia Romana de Psihologie Integrativa de 2 ani. Este o abordare complexa de a creste resursele personale pentru a atinge potentialul. Scopul este sa ajut la construirea unei aliante sanatoase intre minte si corp, integrarea strategiilor psihologice, pentru a va sprijini sa gestionati provocarile de zi cu zi si un stil de viata implinit, atat profesional cat si personal.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri