26 Iunie 2014 publicat în Psihologie 43 share-uri

Pentru ca se aproprie examele admiterii in invatamantul superior sunt convinsa ca exista multa motivatie, munca, disciplina, dar si…emotie.

de Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo
www.oanapopescuargetoia.ro

_________

Pentru ca se aproprie examele admiterii in invatamantul superior sunt convinsa ca exista multa motivatie, munca, disciplina, dar si…emotie.

Si pentru ca cititorii de aici sunt oameni care se pregatesc pentru succes care au in spate ore, zile si luni intregi de studiu si asimilare, nu voi mai zabovi mult asupra detaliilor de indeplinire a acestuia si voi mentiona doar: tel, concentrare, consecventa, time management.

Cu alte cuvinte, ca ziua examenului sa fie un succes propuneti-va un tel pentru aceasta: ce anume vreau sa se intample in ziua aceea? Ce anume vreau sa fac? Sa ma comport? Sa simt?, apoi: cum anume pot indeplini toate acestea? Ce resurse am? Cine m-ar mai putea ajuta? Unde vreau sa se intample?
Construiti-va un plan mental pentru reusita pe care sa-l puteti aplica. Anticiparea pozitiva a unui eveniment solicitant creste productivitatea si reduce stresul in timpul acestuia.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice Scurt GHID de supraviețuire în vreme de Mercur Retrograd: ce să faci în perioada 21 aprilie-14 mai 2023 Persoana potrivită te va face să te îndrăgostești de tine, în primul rând

Foto: Shutterstock.com; examen; fata la examen

Foto homepage: Shutterstock.com; examen, fata la examen

Atitudini si actiuni ce va sporesc eficienta in situatia de examinare:

- evitati discutii pe marginea examenului, subiectelor si/sau a emotiilor inaintea examenului
- concentrati-va asupra planului vostru
- verificati inainte ca aveti tot ceea ce va este necesar la examen
- respirati ritmic, profund (reduce tensiunea si oxigeneaza creierul)
- ramaneti concentrati odata ce ati ocupat locul la examen: eliminati tot ce se intampla in jur – doar voi si foaia
- nu uitati sa respirati profund si sa va aduceti aminte care este telul vostru
- dupa ce primiti subiectele ocupati-va de time-management-ul lucrarii
- cititi cu atentie cerintele si odata ce aveti o imagine de ansamblu a examenului, structurati-va timpul de lucru, asigurandu-va ca va lasati ceva timp si pentru verificare
- cititi de doua ori fiecare cerinta
- pentru eseuri – structurati-va ideile pe ciorna si abia apoi incepeti sa scrieti
- pentru grile cititi cu atentie enuntul si evidentiati (mental) cuvintele cheie
- incepeti cu ceea ce stiti, sau cu intrebarile mai usoare
- raspundeti la toate intrebarile
- pentru grile cu posibilitati multiple de raspuns: incercati sa raspundeti inainte de a citi variantele de raspuns, apoi cititi variantele si procedati prin eliminare; alegeti varianta de raspuns la care gasiti argumente pentru a-i dovedi validitatea
- nu intrati in panica si nici nu deveniti suspiciosi banuind diverse “capcane” in enunturi si/sau variantele de raspuns – fiti pur si simplu atenti!
- corectarea raspunsurilor: cu exceptia unor greseli evidente, ramaneti la prima alegere
- la sfarsitul examinarii parcurgeti o data raspunsurile date. Daca mai aveti timp puneti pixul jos, inchideti ochii, respirati adanc si ganditiva la altceva pentru cateva momente: limpezirea mintii va poate fi foarte utila inainte de revizuirea lucrarii.

Direcția spre care mergi este mai importantă decât viteza cu care o faci Canapea fixă sau extensibilă: cum faci alegerea corectă? Ești eroina de care ai nevoie în propria poveste!

Cam atat. Nu uitati telul vostru! Admiterea in invatamantul superior inseamna exact acest lucru: am fost admis ca sa pot invata mai mult. Sunt deja bun!

Notele cele mai importante sunt la absolvirea facultatii si mai putin cele de admitere. Nimeni nu o sa va intrebe cu cat ati intrat la facultate atunci cand va veti angaja, insa multi va vor intreba cu cat ati terminat/ sau chiar foaia matricola. Sunt multi specialisti exceptionali (mai ales in domeniul medicinii) care au esuat si doua, trei admiteri, dar acest lucru nu i-a impiedicat sa devina ceea ce sunt!

Pe locuri, fiti gata…. SUCCES!

***

Oana este psihoterapeut in cadrul cabinetului propriu de psihologie din anul 2009.Este specializata in psihoterapie cognitiv-comportamentala, iar in ultimii ani s-a concentrat, cu predilectie, asupra laturii de preventie si mai ales de promovare a sanatatii mintale. In anii anteriori a fost cooptata in echipa de consultanti a companiei Result Development unde a acordat consultanta atat clientului intern cat si clientului extern. Tot aici a ocupat pozitia de business developer. Printre cele mai importante responsabilitati s-a numarat consultanta in comunicare, recrutare, conceperea si asistarea la assesment center, activitati specifice de dezvoltare antreprenoriala etc..
Lumina pe care o porți în sufletul tău este mai puternică decât răutățile celor din jur Aceste zodii au tras lozul norocos în luna Mai 2023 și se bucură de succes financiar 7 sfaturi despre spălarea corectă a fructelor și legumelor


In primii ani ai carierei a desfasurat activitati de consultanta si operatiuni financiare.


A participat in timpul anilor de studii la numeroase cursuri si work-shop-uri, fiind membra a echipelor de cercetare in diferite proiecte.


Azi este membra a Colegiului Psihologilor din Romania, Asociatia de Hipnoterapie si Psihoterapie Cognitiv-Comportamentala.

Oana Popescu-Argetoia - Expert Garbo

www.oanapopescuargetoia.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri