4 Iunie 2012 publicat în Psihologie 161 share-uri

Zambetul este medicamentul natural ce trateaza stresul, tristetea si monotonia din viata noastra!

Pentru a ne imortaliza cele mai placute momente facem poze in care, bineinteles, zambim. Asadar, daca cinci secunde de zambet pot face o fotografie excelenta, imaginati-va ce efecte pozitive poate avea zambetul constant!

La fel, atunci cand interactionam pentru prima data cu o persoana, pentru a face impresie buna ii aruncam un zambet. In momentele de stres, ne relaxam zambind. In momentele de panica, ne linistim zambind. In momentele de fericire ne exteriorizam zambind! Iata patru motive pentru care trebuie sa ne pastram intotdeauna zambetul pe buze:

Image © Shutterstock - 59837359

Zambetul te ajuta sa pari mai tanara.

Fiecare dintre noi isi doreste sa fie complimentat pentru felul in care arata, fie ca este vorba de modul in care ne imbracam sau de stralucirea pielii sau a parului. Nimeni nu isi doreste sa para mai batran decat este in realitate sau complet neatragator. Din fericire, zambetul poate rezolva cu usurinta aceasta problema, ajutandu-ne sa aratam mai tineri, sa fim mai atractivi pentru sexul opus, dar si sa inspiram o atitudine prietenoasa. Asa cum bine stim, zambetul este contagios si tocmai de aceea o persoana zambitoare va fi intotdeauna compania perfecta la o iesire in oras, la o petrecere si, cel mai important, la locul de munca, unde relatiile interpersonale sunt vitale pentru finalizarea unui proiect.

Kudika Tarot

Zambetul te face fericita!

Din punct de vedere medical, atunci cand zambim, organismul nostru secreta serotonina (un analgezic natural) pe care o transporta apoi prin sange pana la creier. La fel, zambetul produce si eliberarea de endorfine in intregul corp uman. Chimicalele precum serotonina si endorfina sunt “responsabile” cu ridicarea moralului si producerea efectului de fericire. Asadar, cu cat zambim mai mult, vom elibera in organism chimicalele fericirii si vom deveni mai pozitivi in emotii, mai entuziasti si mai plini de viata!

Image © Shutterstock - 59334703


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri