25 Mai 2012 publicat în Psihologie 57 share-uri

Culoarea face parte din viata noastra si, fie ca ne dam seama sau nu, ea poate sa ne influenteze pozitiv ori negativ sau chiar sa spuna ce trasaturi inedite ascunde personalitatea noastra!

Culoarea aduce magie in viata noastra. Culoarea aduce entuziasm, fericire, stare de beatitudine, relaxare. Sa ne imaginam doar cum ar arata lumea in care traim daca nu ne-am bucura de frumoasele flori, pasari sau de cerul albastru. Este greu sa ne imaginam o viata in tonuri de gri, pentru ca nu suntem construiti astfel incat sa putem sa o suportam.

Trebuie sa fim constienti de faptul ca, in general, culoarea nu doar insenineaza viata noastra, ci poate si sa scoata la iveala lucruri inedite despre personalitatea pe care o posedam. Ce spune culoarea ta preferata despre tine?

Personalitatea in functie de culoarea preferata:

Culoarea Rosu

Image by Florin Radu from Pixabay

Culoarea rosu semnifica romantismul, curajul, competitivitatea, dar este si un simbol pentru regalitate. Daca o persoana are ca si culoare preferata pe cea rosie, inseamna ca este o fire romantica ce nu se rusineaza sa isi exprime in public afectiunea pentru persoana iubita. Mai mult, ea este un caracter plin de viata ce se bucura de atentia tuturor celor din jur si are curajul sa iasa in evidenta in orice situatie. Iubitorii culorii rosu au numeroase hobby-uri, doresc sa fie cei mai buni in ceea ce fac si sunt atrasi de lux.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Idei creative și super adorabile de cadouri de Paște pentru copii

Culoarea Albastru

Culoarea albastru este un simbol regal al calmului. Astfel, personalitatea celui care o prefera este una calda si asezata. Daca iubesti aceasta culoare inseamna ca esti o fire amuzanta si entuziasta ce traieste clipa si nu isi face griji pentru viitor. Totusi, gandindu-ne la faptul ca albastrul reprezinta de secole intregi aristocratia (oamenii cu sange albastru), putem spune despre o persoana ce alege aceasta culoare ca poate detine si un caracter temperamental si sofisticat. Cu alte cuvinte, o persoana ce apreciaza culoarea albastru poate detine trasaturi contrastante, fiind pragmatici, sofisticati, sau un amestec intre cele doua.

Image by danielsampaioneto from Pixabay

Culoarea Verde

Image by Анастасия Гепп from Pixabay

Culoarea verde este un simbol al determinarii. Daca o persoana indrageste aceasta culoare, inseamna ca ea este un caracter ambitios, curajos, muncitor, insa, de multe ori, si incapatanat. Astfel, odata ce isi pune in cap sa faca un anumit lucru, nimeni si nimic nu ii poate sta in cale. Mai mult, iubitorul culorii verde este o fire ce nu se teme sa se exprima liber indiferent de situatie si va avea intotdeauna ultimul cuvant intr-o discutie.

Culoarea Galben

Image by Pexels from Pixabay

Culoarea galben este un simbol al razelor de soare. Daca o persoana iubeste aceasta culoare, inseamna ca detine puterea de a lumina viata celor dragi prin dispozitia optimista si prietenoasa. Alaturi de o persoana ce indrageste galbenul viata este mereu frumoasa! Iubitor din fire, individul ce alege aceasta culoare isi face prieteni extrem de usor. La fel, este un caracter loial, intelegator si nemaintalnit de creativ.

Culoarea Portocaliu

Image by Khusen Rustamov from Pixabay

Portocaliu este culoarea simbol a energiei, a pasiunii. Este o nuanta masculina ce semnifica puterea si autoritatea. La fel, ea reprezinta spiritul competitiv al luptatorului. Oamenii ce iubesc aceasta culoare sunt curajosi si insetati de cunoastere. Cel mai rau lucru care poate sa li se intample este sa piarda o oportunitate. Ca si fire, ei au abilitatea de a influenta pozitiv oamenii din viata lor prin sfaturi si incurajari.

Culoarea Purpuriu

Image by JL G from Pixabay

Culoarea purpuriu este perceputa ca fiind o culoare a regalitatii. Cei inclinati spre culoarea purpuriu sunt persoane spirituale cu o fire extrem de creativa. Mai mult, ei sunt cei care gasesc intotdeauna solutii si idei inedite, indiferent de situatie. Un caracter ce iubeste aceasta culoare are totusi tendinta ca in anumite momente din viata sa se considere superior celor din jur.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri