Unul din 20 de romani sufera de diabet. Cauzele declansarii acestei boli sunt multiple, insa se remarca o anumita predispozitie genetica si factori de risc favorizanti, cum ar fi obezitatea de tip abdominal, stresul si sedentarismul. Lipsa de timp pentru o disciplina a meselor, alimentatia neadecvata, stresul psihic, dar si munca statica stau la baza acestor factori.

In cadrul Departamentului de Nutritie se desfasoara si programe de educare si control al greutatii prin care Medicover le ofera pacientilor urmatoarele servicii: bilantal factorilor de risc cardiovasculari si metabolici, educatie pentru schimbarea stilului de viata si pentru alimentatie sanatoasa, crearea unui meniu personalizat (adaptat necesitatilor, caracteristicilor si activitatii fiecarei persoane), consiliere pentru alte comportamente (alimentare) nesanatoase, consiliere psihologica.

In prezent, 280 de pacienti se adreseaza Departamentului de Nutritie pentru consiliere multidisciplinara. ”Cel mai greu este sa-ti schimbi stilul de viata actual, dar impreuna putem sa te ajutam sa constientizezi beneficiile acestei schimbari, sa dobandesti un nou comportament si sa ai mai multe sanse sa-ti pastrezi starea de sanatate. Tinerii au cele mai mari sanse sa inceapa aceasta schimbare din timp si sa devine modele pentru copiii si parintii lor”, spune dr Avramescu.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Durex România lansează SafeToPlayHub, cea mai mare campanie de educație sexuală de la noi din țară Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile Cum putem integra principiile spirituale într-o lume modernă și agitată? Câteva sfaturi simple, dar puternice

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri