20 Iunie 2012 publicat în Moda 18 share-uri

Adeline Catinas este tanara creatoare de moda din spatele brandului cu cea mai interesanta ascensiune in moda autohtona - Cathias Edeline. Adeline iubeste sa lucreze cu materiale pretioase ca pielea de pitoon sau anaconda, pentru a asigura creatiilor sale un finisaj stilat si sofisticat.

4. Cum s-a transformat pasiunea in afacere?

Adeline Catinas: Totul a inceput de la prima pereche de pantofi postata pe unul din site-urile de socializare, la care publicul a reactionat.

Eram increzatoare in munca mea insa eram si putin sceptica si aveam toate motivele... nu cunosteam piata, deja existau numeroase branduri cu o traditie in spate, stiam ca multe dintre femei sunt adevarate fane ale marilor case de moda si nu sunt cumparatoare ale produselor de designer roman.

Pasiunea insa era mult prea puternica si nu a contat nimic: nici faptul ca la inceput parea un business care ar necesita un capital financiar destul de consistent si nici faptul ca nu cunosteam niciun meserias, niciun atelier... Nu aveam nimic concret, ci doar o mare dorinta de a crea pantofi. Apoi usor, usor am inceput sa asez lucrurile ca intr-un puzzle si am ajuns sa vad cum impachetez cu hartie fina primii mei pantofi pe care statea frumos inscriptionat brandul meu. A fost un moment de maxima fericire care mi-a dat multa putere in a actiona si a ajunge acolo unde imi doresc.

5. Ce semnificatie poarta denumirea brandului Cathias Edeline?

Adeline Catinas: Denumirea brandului provine din latina veche si inseamna „nobil” (cathias) respectiv „cea mai frumoasa” ( edeline)! Aceste este si mesajul pe care doresc sa transmita creatiile mele cat si felul in care te simti purtandu-le. Criteriul prin care am ales numele nu a fost doar acela de a avea un mesaj puternic, ci si de a gasi o reala legatura intre numele meu si cel al brandului creat. A fost nevoie de ceva cautari dar a meritat rezultatul! Are o sonoritate frumoasa, o conotatie anume si poarta in el o incarcatura emotionala!

6. Cat de departe visezi sa ajunga acest nume?

Adeline Catinas: Ca orice creator care pune multa implicare, mult suflet, multa migala in ceea ce face doresc ca asteptarile mele sa devina realitate, sa primeasc recunoasterea celorlati. De asemenea imi doresc foarte mult sa creez produse de calitate, care sa aiba un design rafinat si care sa imbine perfect functionalul cu partea estetica care sa le cucereasca pe femei. Vreau sa vin in intampinarea dorintelor lor, vreau sa le fac sa se simta speciale, vreau ca modelul pe care il concep sa puna in valoare piciorul unei femei conferindu-i acel aspect, suplu, rafinat si distins.

Nu mi-am fixat un tel anume pentru ca doresc sa nu grabesc nimic ci sa las lucrurile in voia lor eu doar conducadu-le catre directia corecta! Poate peste 2-3 ani o sa va spun mai clar si mai indreptatit unde doresc sa ajung!

7. De la schita la produsul finit... Cum prinde viata o geanta sau un pantof?

Adeline Catinas: Procesul este destul de asemanator in ambele cazuri! Totul incepe cu un tipar, apoi alegerea pieii si se finalizeaza cu accesoriile. Pare simplu la o prima vedere, insa este un proces complex... Nu ma refer doar la partea tehnica, ci chiar simpla selectie a materialelor sau a modelului este o intreaga poveste.

Trebuie sa discerni cu mare atentie si abilitate fiindca orice item pe care il creezi trebuie sa fie un melange echilibrat intre tendintele internationale si amprenta personala, paternul tau. Uite un exemplu : o mare atentie trebuie acordata tocurilor care trebuiesc sa fie potrivite cu calapodul, altfel risti ca pantoful sa destabilizeze... Detaliile care conduc catre un produs foarte bun sunt nenumarate insa tocmai in asta consta priceperea, viziunea ta ca designer! Daca faci cu placere toate astea nici nu realizezi gradul de dificultate ci doar partea frumoasa a acestei meserii.

8. Ne propui si ideea de a ne personaliza pantofii. Cum putem face asta?

Adeline Catinas: Da, pantofii pot fi personalizati in functie de preferintele fiecaruia, pornind de la nuanta pielii pana la alegerea accesoriilor, insa urmeaza sa creez o noua linie care sa contina pantofi versatili, care pot fi accesorizati in functie de evenimentele la care luati parte. Va fi o noutate si sunt sigura ca vor veni in intampinarea multor femei, despre care stiu ca-si doresc pantoful care desi acelasi sa poata parea altul de fiecare data. Sper ca in cel mai scurt timp sa va surprind cu mini colectia ce este in plin proces de constructie.



Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri