20 Iunie 2012 publicat în Moda 18 share-uri

Adeline Catinas este tanara creatoare de moda din spatele brandului cu cea mai interesanta ascensiune in moda autohtona - Cathias Edeline. Adeline iubeste sa lucreze cu materiale pretioase ca pielea de pitoon sau anaconda, pentru a asigura creatiilor sale un finisaj stilat si sofisticat.

9. Ceva deosebit in ceea ce priveste creatiile tale sunt materialele pretioase ca pielea de piton sau anaconda. De ce ai integrat aceste materiale in lumea Cathias Edeline?

Adeline Catinas: Asa cum am mai spus mi-am dorit ca femeia care poarta creatiile mele sa se simta speciala asa ca am ales aceste tipuri de piele foarte pretioasa care innobileaza o femeie conferindu-i un rafinament aparte si un stil sofisticat. In plus textura acestor materiale este una foarte delicata, foarte placuta la atingere care te ajuta sa ai si niste finisaje extrem de bine realizate, aspect la care eu tin foarte mult. Am ales o paleta cromatica in nuante calde (corai pal, maron sidefat, bej, minty) care sa contrasteze cu aspectul de piele care poate parea uneori ca rigidizeaza... !

10. Ce designeri vestimentari si de accesorii apreciezi in acest moment, atat in plan local cat si international?

Adeline Catinas: Dintre designerii importanti la nivel international ii apreciez foarte mult pe Jimmy Choo si Alexander McQueen, iar de la noi ador creatiile Maria Lucia Hohan si brandul de accesorii: Malvensky Charm.

11. Cum ai defini stilul tau personal? Dar creatiile tale, in ce directie le-ai incadra?

Adeline Catinas: As putea spune ca e unul ecletic, ma simt extrordinar atat in haine foarte lejere cat si pe tocuri de 13 cm, iar creatiile mele ofera aceeasi liberatate, avand atat flat-uri cat si platforme inalte. Garderoba mea este una destul de diversificata si contine itemuri care se pot combina usor creand de fiecare data un look diferit, un stil diferit. Ziua prefer hainele care imi ofera confort si care sunt din fibre naturale pentru ca am o viata trepidanta, iar seara imi plac tinutele care ofera un aspect pretios dar nu opulent.

12. Ce te inspira cel mai tare?

Adeline Catinas: Lucrurile marunte incarcate de semnificatie. Niciodata nu mi propun sa mi gasesc inspiratie in ceva, ci purs si simplu las ca sa sa apara in mod spontant fiindca doar asa e autentica. Ultima colectie La Driadline, spre exemplu, a fost inspirata de driade, asa zisele nimfe ale padurii. Ele sunt recunoscute pentru atractia pe care o exercita prin privirea patrunzatoare in total contrast cu aerul diafan si romantic pe care il emana. Exact asa sunt si creatiile acestei colectii atrag puternic, au accesorii usor dure: tinte, cristale dar efectul este unul romantic si elegant. Asa ca inspiratia mea se naste din cele mai nebanuite aspecte!

Interviu preluat via site-ul de moda Envy.ro

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati din lumea modei, urmareste ghidul de shopping ENVY.RO!


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri