20 Iunie 2012 publicat în Moda 18 share-uri

Adeline Catinas este tanara creatoare de moda din spatele brandului cu cea mai interesanta ascensiune in moda autohtona - Cathias Edeline. Adeline iubeste sa lucreze cu materiale pretioase ca pielea de pitoon sau anaconda, pentru a asigura creatiilor sale un finisaj stilat si sofisticat.

Adeline este singurul designer de la noi care creeaza accesorii din piele pretioasa precum piton, anacaonda, vitel stantat si care propune un concept nou acela de a ti personaliza propriul pantof. Adeline este inca studenta la Universitatea de Arte, dar deja brandul ei se gaseste Galeria Tinerilor designeri din magazinul Cocor.

Am vrut sa aflam mai multe despre Adeline si creatiile sale, de aceea i-am luat un interviu [n.r. Adeline este fata frumoasa din foto dr. :)]

1. Adeline, povesteste-ne putin despre tine si despre pasiunea pentru moda si arta...

Adeline Catinas: Pasiunea pentru arta am dezvoltat-o inca din copilarie, incepand cu primii pereti mazgaliti cu creioane cerate apoi prin cursurile de vioara si pian, continuand mai apoi cu studiile in domeniul artei si al modei, Liceul de Arta-sectia grafica din Cluj iar mai apoi Facultatea de Arte Plastice, sectia pictura.

Pe langa aceste elemente care m-au facut sa ma intersectez de multe ori cu arta cred ca exista si un simt artistic nativ, un talent de a combina lucruri, de a le da o forma...!

Intotdeauna am fost atrasa de frumos indiferent sub ce forma. A exercitat asupra mea o fascinatie care ma determina sa caut, sa descopar, sa creez pur si simplu.

2. Brandul tau Cathias Edeline este de putin timp pe piata din Romania si cu toate acestea, a devenit in timp record foarte apreciat. Care este secretul?

Adeline Catinas: Este adevarat! Chiar la cateva luni dupa ce am lansat brandul pe piata am si reusit ca produsele mele sa fie inserate in Galeria Tinerilor Designeri din magazinul Cocor. Asta pentru mine a contat foarte mult, fiindca ma pozitioneaza alaturi de nume importante din moda romaneasca. A fost clar pentru mine un pas important si o recunoastere a mea ca designer!

Secretele insa au fost altele! Rabdarea si dorinta de a nu agresa publicul cu plasarea produselor peste tot, cu reclame multe si atitudine asertiva. Am creat colectia, am aratat produsele oamenilor, iar apoi i-am lasat pe ei sa discearna, sa aleaga...si asa efectul a fost ca ei sa vina spre mine. Nu am mers pe ideea de „intesa” mintea consumatorului cu brandul Cathias Edeline. In alt doilea rand, imi doresc sa fiu un brand usor nisat, fiindca ma adresez femeii mature, care stie ce isi doreste, care are un stil conturat si care are capacitatea de a alege corect si in concordanta cu ea. Nu in ultimul rand cred ca a contat si stilul pe care eu il propun.

3. Cand ti-ai dat seama ca vrei sa devii designer de accesorii?

Adeline Catinas: Cred ca acest vis s-a nascut inca din copilarie cand mi se parea fascinanta complexitatea unui pantof sau a unei genti. Imi pareau niste obiecte foarte greu de realizat iar aceasta constatare imi provoca o multime de ganduri printre care si cel :” mi-as dori sa stiu sa creez pantofi! Ce mare lucru, ce minunatie!”. Asta se intampla cand eram foarte micuta, insa iata ca odata cu varsta aceasta pasiune, aceasta dorinta aproape ascunsa m-a facut sa caut posibilitatea ca totul sa capete o forma practic sa devina din vis, realitatea mea cotidiana.

Iata ca astazi ma aflu la inceputul acestui drum si dupa cum conduc lucrurile as spune ca ma bucur de aprecierea multor oameni si asta tinand cont de vanzarile pe care le am, cat si de opiniile celorlalti, desi nu am decat 6 luni de cand am intrat pe piata. Toate acestea imi dau forta sa continui increzatoare sa concep itemuri de calitate care sa incante ochiul.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri