17 Noiembrie 2011 publicat în Lifestyle 30 share-uri

O varietate de factori psihologici si fiziologici pot avea un impact asupra libidoului. Care sunt cei mai comuni criminali ai dorintei sexuale?
Criminalul dorintei sexuale numarul 3: Alcoolul

Un pahar sau doua nu iti strica neaparat cheful. Ba din contra, alcoolul ne poate face sa ne simtim dezinhibati cu privire la sex. Cu toate acestea, excesele fac foarte rau libidoului. Si chiar daca nu iti afecteaza dorinta sexuala, partenerul tau se poate simti mai putin excitat din cauza betiei tale. Acelasi efect il au si drogurile.

Criminalul dorintei sexuale numarul 4: Lipsa somnului

Orice tulburare a somnului iti afecteaza si viata sexuala. Prea putin somn creaza oboseala, iar oboseala anuleaza dorinta sexuala.

Criminalul dorintei sexuale numarul 5: A fi parinte

Atunci cand apare un nou nascut in familie, va va fi greu sa va gasiti timp si pentru voi doi pana cand cel mic mai creste. De aceea este important sa va angajati si o bona astfel incat sa va dati timp si pentru ingrijirea relatiei voastre. Sau incercati sa va planificati sexul atunci cand copilul doarme.

Criminalul dorintei sexuale numarul 6: Medicamentele

Sunt anumite medicamente care au o influenta directa asupra libidoului:
- Antidepresivele
- Medicamentele pentru presiunea sangelui
- Antihistamine
- Contraceptivele orale (unele studii au aratat ca acestea influenteaza libidoul, altele ca nu)
- Chimioterapia
- Medicamentele anti-Hiv
- Finasteridele
- Progesteronul sintetic si medoxyprogesteronul
Puteti sa rezolvati problema schimband medicatia. Si alte medicamente pot influenta dorinta sexuala. Nu inceta administrarea unor anumite medicamente, inainte de a vorbi cu medicul tau.

Criminalul dorintei sexuale numarul 7: Lipsa stimei de sine

E destul de greu sa te simti sexy, daca stima de sine iti este afectata de o parere proasta in legatura cu felul cum arati. De exemplu, sa te simti rusinata pentru ca te simti grasa, chiar daca nu e deloc asa. Sentimentul asta iti va diminua apetitul sexual, cu siguranta. Daca unul dintre parteneri simte asa, este important ca celalalt sa incerce sa ii redea increderea in el insusi si in atractivitatea sa. Iar comunicarea aceasta va va ajuta pe amandoi sa adaugati un strop de pasiune in relatie.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri