17 Noiembrie 2011 publicat în Lifestyle 30 share-uri

O varietate de factori psihologici si fiziologici pot avea un impact asupra libidoului. Care sunt cei mai comuni criminali ai dorintei sexuale?

Intr-un cuplu, pasiunea sexuala este foarte importanta, iar lipsa ei poate duce catre colaps. Site-ul care popularizeaza teme medicale de interes general, WebMd, abordeaza deseori si acest subiect al vietii sexuale. Intelegerea si constientizarea factorilor care ne pot face sa ne pierdem dorinta sexuala (sau libidoul) ne ajuta sa ne mentimem armonia in cuplu si buna comunicare. Potrivit healthy.kudika.ro, termenul "libido" se refera la dorinta de satisfacere a placerii sexuale, a instinctului sexual.

Wikipedia ne ofera de asemenea o definitie clara: Libidoul se refera la apetitul sexual sau dorinta pentru activitati sexuale ale unei persoane. Libidoul este un aspect care tine de sexualitatea fiecarei persoane, dar variaza enorm de la o persoana la alta si de asemenea depinde de o serie de circumstante si de momente particulare.

Apetitul sexual este influentat biologic, psihologic si social. Din punct de vedere bilogic, de exemplu, nivelul de hormoni cum ar fi testosteronul influenteaza libidoul. Factori sociali ca serviciul si familia afecteaza apetitul sexual; in aceeasi masura ne influenteaza factorii psihologici ca personalitatea si stresul. Apetitul sexual poate fi afectat si de factori medicali. Despre toate acestea scrie in detaliu WebMd.com.

Cine sunt „criminalii dorintei sexuale”, potrivit specialistilor de la site-ul medical WebMd?

Criminalul dorintei sexuale numarul 1: Stresul

Poate ca esti genul de persoana care se descurca destul de bine in conditii de stres. Dar sa te mai fii si sexy, poate fi ultimul lucru care iti mai trece prin cap in acele momente. Stresul de la serviciu, probleme cu banii, cineva bolnav in familie si alti factori stresanti pot afecta libidoul. Ca sa iti tii nivelul de stres in parametri optimi, invata tehnici de gestionare a stresului. De asemenea, poti apela si la serviciile unui consilier, psiholog sau medic.

Criminalul dorintei sexuale numarul 2: Problemele nerezolvate din cuplu

Problemele nerezovate din cuplu sunt una dintre cele mai comune probleme care afecteaza libidoul. Mai ales in ceea ce le priveste pe femei, apropierea emotionala este un ingredient major care anuleaza dorinta sexuala. Argumentele in contradictoriu, comunicarea redusa, tradarea increderii si alte bariere ale intimitatii pot sa iti afecteze dorinta sexuala.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri