17 Noiembrie 2011 publicat în Lifestyle 30 share-uri

O varietate de factori psihologici si fiziologici pot avea un impact asupra libidoului. Care sunt cei mai comuni criminali ai dorintei sexuale?
Criminalul dorintei sexuale numarul 8: Obezitatea

Obezitatea sau supraponderalitate are legatura si cu lipsa placerii sexuale, a dorintei si a performantelor. Motivul nu este unul clar dar poate fi legat de o stima de sine scazuta, relatii de cuplu nesatisfacatoare, stigma sociala si alte motivatii psihologice.

Criminalul dorintei sexuale numarul 9: Disfunctia erectila

Disfunctia erectila este o tulburare sexuala. Barbatii care prezinta aceasta tulburare isi fac griji din cauza preformantelor lor sexuale. Iar aceasta teama afecteaza libidoul.

Criminalul dorintei sexuale numarul 10: Lipsa intimitatii

Sexul fara intimitate afecteaza foarte mult pasiunea dintre doi oameni. Intimitatea nu este importanta doar in ceea ce priveste sexul, ci si in ceea ce priveste relatia per ansamblu. De aceea, incercati sa petreceti mai mult timp impreuna singuri: vorbiti, tineti-va in brate. Invatati sa va exprimati afectiunea fara sa faceti neaparat si sex. Intimitatea stimuleaza foarte mult pasiunea in cuplu.

Criminalul dorintei sexuale numarul 11: Depresia

Daca libidoul tau a scazut, inseamna ca ai putea trece printr-o stare depresiva. Depresia este o boala serioasa, dar ea poate fi tratata. Din pacate, foarte multe anti-depresie afecteaza dorinta sexuala de asemenea.

Criminalul dorintei sexuale numarul 12: Menopauza

Aproape jumatate dintre femei spun ca dorinta lor sexuala a scazut in perioada menopauzei. Simptomele menopauzei cum ar fi atrofierea mucoasei vaginale care duce la uscarea mucoasei vaginale si durerea din timpul sexului, pot face ca sexul sa fie mai inconfortabil. Dar aceste schimbari hormonale sunt doar o parte din aceast tablou. O femeie mai inaintata in varsta care isi face grijii din cauza libidoului trebuie sa se gandeasca si la calitatea relatiei pe care o are cu parenerul ei, imaginea ei de sine si stima pe care si-o poarta, de asemenea trebuie sa aiba in vedere ce medicamente ia si daca nu cumva ia medicamente care afecteaza dorinta sexuala.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri