15 Martie 2024 publicat în Lifestyle 21 share-uri

Un autoturism, indiferent de model sau brand, este o investiție de durată, pe care o faci atât pentru confortul tău, cât și pentru nevoi. Întreținerea este pe măsură, în special dacă îți dorești să te bucuri de toate funcționalitățile pe termen lung.

Așadar, îți propunem să ai în vedere patru sfaturi care te vor ajuta în întreținerea mașinii pe termen lung, pentru a te bucura pe deplin de ea.

1.Schimbarea filtrelor

Filtrele se pot înfunda în timp, iar pentru ca sistemul să funcționeze eficient și la capacitate maximă, este necesar să fie schimbate regulat. Când le schimbi regulat, menții mașina într-o stare bună de funcționare, dar se simt avantaje pe termen lung și la nivel de buget, pentru că:

  • filtrele schimbate împiedică risipa de energie;
  • se îmbunătățește calitatea aerului din interior;
  • compresoarele și evaporatoarele sunt mai bine protejate;
  • sistemul de climatizare funcționează la putere maximă.

Alege întotdeauna filtre de înaltă calitate, pentru a nu deteriora motorul și a te bucura de beneficiile optime pe care le oferă mașina ta.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ghid pentru alegerea mobilierului interior Stresul scolar la copii – sfaturi si recomandari Înainte de a te încredere în oricine, încrede-te întâi în tine!

2.Verificare regulată

Se poate întâmpla ca verificările pe care i le faci mașinii tale să se efectueze doar atunci când simți că ceva nu este în regulă. Deși marea majoritate face acest lucru, este important să investești mai mult timp în verificarea mașinii tale, nu doar la nevoie.

O simplă vizită anuală la un service auto pentru o revizie generală îți garantează buna funcționare a mașinii și drumuri line. Verificările amănunțite scot la lumină anumite probleme pe care nu ai realizat că le are, spre exemplu, o neregulă la planatera mașinii. Atunci când apare, cu indicațiile specialiștilor, găsești planetare de pe OLX care să se potrivească modelului tău de mașină.

Însă pot fi descoperite și alte probleme legate de motor, faruri sau chiar sistemul de frânare. Asigură-te că îi acorzi mașinii tale atenția de care are nevoie, iar beneficiile se vor vedea în confortul și siguranța ta pe termen lung.

Poți scăpa de celulită în mai puțin de două luni de zile 4 stiluri de dans pe care sa le dansezi in primăvara aceasta la Arthur Murray Bucharest Portalul 55 se deschide la început de Mai! Urmează una dintre cele mai puternice zile pentru manifestarea schimbărilor dorite - ziua 5 din luna a 5-a!  

3.Curățare profesională

Mașina ta are nevoie de o curățare profesională regulată, nu doar pentru estetică, ci și pentru întreținerea pe termen lung. Când o lași pe mâna celor profesioniști, ai garanția că beneficiază de mai mult decât de o simplă spălare.

Beneficiile unei curățări profesionale sunt următoarele:

  • este înlăturat praful din interior și este împiedicată, pe termen lung, acumularea de praf și bacterii;
  • protejează vopseaua de pe caroserie și previne acumularea de murdărie și sare;
  • este curățat și sistemul de frânare, pentru a-l putea folosi la puterea maximă;
  • sunt curățate farurile, astfel încât luminozitatea să fie cea potrivită;
  • mașina funcționează exact ca în prima zi când este îngrijită corespunzător.

Astfel, nu uita de drumul la spălătorie cel puțin o dată pe lună sau ori de câte ori este indicat pentru ca mașina ta să funcționeze în parametri optimi.

Premieră medicală: primele intervenții ortopedice de protezare a genunchiului cu proteză 3D personalizată din România 5 MAI – Eclipsă de lună prin penumbră și Lună plină în Scorpion – Cât trăim, învățăm, aflăm și experimentăm. Lecția inimii ușoare! Meditația mindfulness: Antidotul pentru stres și anxietate

4.Prudență în conducere și folosire

Când ai mâinile pe volan, amintește-ți că mașina trebuie condusă cu prudență în fiecare moment. Prudența nu înseamnă doar limitarea vitezei, ci și o manevrare adaptată în funcție de context. Tot la acest capitol intră și înțelegerea funcțiilor mașinii, care te ajută să ai drumuri line și lipsite de impedimente.

De asemenea, evită pe cât poți accelerarea bruscă sau frânele puse brusc, drumurile cu denivelări mari sau supraîncărcarea mașinii. Gândește-te la limitele acesteia, atunci când o pornești, dar și când ai lucruri de transportat cu ea.

Prin aceste moduri de îngrijire reduci uzura componentelor și te bucuri de mașina ta o lungă perioadă, fără vizite la mecanici sau schimbări ale pieselor din lipsa prudenței.

Sweeteria deschide prima cofetărie - ciocolaterie fără zahăr din România în Destiny Park Luna plină din Scorpion 5 mai – efect de catalizator al unor mari schimbări pentru următoarele 3 zodii. Destinul lor este pe cale de a se împlini!   Tipuri de aparate dentare: care este cel potrivit pentru tine?

Astfel, acestea sunt doar patru sfaturi pe care să le ai în considerare dacă îți dorești să te bucuri de funcționalitățile mașinii tale la capacitate maximă. Desigur, sunt și altele, dar dacă îți propui să o îngrijești pornind de la cele prezentate în acest articol, cu siguranță drumurile tale vor fi line și fără evenimente neplăcute.

Sursa foto: Shutterstock.com


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri