Social media ne face sa interactionam cu totul si cu totul diferit fata de acum 10 ani. Dar regulile de bun-simt nu sunt deloc demodate. Ar trebui sa le adaptam comunicarii online, pentru ca in spatele fotografiilor de profil sunt oameni care isi doresc sa fie respectati asa cum si noi ne-am dori.

6. Nu face cereri de prietenie oamenilor pe care nu ii cunosti!

…sau macar prezinta-te atunci cand iti arati disponibilitatea de a-ti largi cercul de prieteni online.

Unii oameni au ideea aceasta ca numarul de prieteni de pe Fcebook ar fi un indice pentru popularitatea lor off-line. Dar acest lucru ar fi adevarat daca oamenii care iti sunt prieteni pe Facebook, ti-ar fi prieteni si in viata reala si nu doar straini carora in mod arbitrar le-ai dat invitatie de prietenie.

Daca vrei sa adaugi pe cineva dintr-un motiv valid, ei bine… este de bun simt sa te prezinti si sa iti expui motivatia! Aviz tuturor barbatilor care ne dau add pe Facebook doar ca sa se uite la pozele noastre sau ca sa ne urmareasca fiecare miscare din umbra! :D Sa fim mai precaute atunci cand acceptam "prieteni" necunoscuti pe Facebook.

 

Foto: Pixabay

7. Nu iti eticheta prietenii in fotografii in care nu vor sa apara.

Este poate, una dintre cele mai putin respectate reguli de bun-simt pe Facebook. Este mai mult decat indicat sa respecti spatiul intim al prietenilor tai si sa nu ii pui in situatii stanjenitoare postand fotografii care ei nu si-ar fi dorit sa fie publice. Cel mai bine este sa ii intrebi inainte daca vor sau nu sa fie etichetati.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Lavazza lansează capsulele Qualità Rossa, neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon și compatibile cu aparatele de cafea Nespresso Original

8. Nu te auto-expune fara masura.

Cu siguranta aveti si voi pe cineva in lista care posteaza obsesiv despre cum s-a trezit dimineata, ce a mai facut catelul, ce a mai facut iubitul, cat de bine s-au simtit, ce au gatit, ce au mancat, ce le-a placut sau nu le-a placut.

Pentru astfel de personaje exista si butonul de dezabonare de la News Feed. Totusi, acesti oameni ar trebui sa stie ca e o lipsa de bun-simt sa ne introduca fortat in viata lor privata.

9. Nu te lauda peste masura cu realizarile tale pe Facebook.

Sunt multe persoane care folosesc peretele lor Facebook pentru a vorbi in mod exclusiv despre realizarile lor si incercand sa iasa in evidenta prin absolut orice postare. Este practic vorba despre narcisism. Stima de sine nu ar trebui sa ne-o masuram in numarul de like-uri pe care le primim de la prietenii virtuali.

10. Nu comenta din placerea de a-i inflama pe ceilalti.

Fiecare are dreptul sa isi exprime opiniile sau pozitia cu privire la un subiect sau o idee. Dar sunt unii oameni care gasesc o placere sadica in a-i inflama pe alti oameni. Nu sunt deloc deschisi la alte perspective si comentariile lor nu sunt decat un lung sir de incercari de a atrage atentia asupra unei singure perspective – a lor! Cand nu ai deschidere in discutiile de pe Facebook, cand nu ai nici cea mai mica disponibilitate de a vedea si alte argumentari, atunci inseamna ca iti place disputa.

Pentru cei care au de-a face cu astfel de personaje, este mai sanatos sa va retrageti elegant din aceste dispute, fara sa le mai alimentati nevoia de emfaza.

 


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri